Munchmuseet i bevegelse

Munchmuseet i bevegelse (2016–2019) fører Stenersen-samlingen og Stenersenmuseets arbeid med samtidskunst videre, frem mot samlokalisering i det nye Munchmuseet i Bjørvika.

Det fire-årige prosjektet består av to deler: Munchmuseet i bevegelse - samtidskunst og Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo.

Det første eventet til Munchmuseet i bevegelse var en konferanse i april 2016, gjort i samarbeid med Kunsthall Oslo, SPACES FOR ART IN OSLO: PROSJEKT I GAMLEBYEN – PIG (1994) REVISITED

Munchmuseet i bevegelse - samtidskunst

Munchmuseet i bevegelse - samtidskunst er et program med midlertidige kunstprosjekt av yngre kunstnere i ulike rom, inne og ute, i Munchmuseets nabolag. Kunstprosjektene er lokalt forankret og preget av dialog med ulike institusjoner og aktører i nærområdet Munchmuseet beveger seg gjennom – fra Tøyen til Bjørvika. Programmet er kuratert av Munchmuseets kurator Natalie Tominga Hope O’Donnell, i dialog med en internasjonal referansegruppe, og enkeltvis i samarbeid med ulike institusjoner og frilanskuratorer.

Programmet har mottatt flere utmerkelser, blant annet  Kunstkritkerprisen 2019 til kurator Natalie Tominga Hope O’Donnell og Subjektprisen årets kunstner 2018 til Tor Erik Bøe.

Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo

Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo er et utstillingsprogram i Dronning Eufemias gate 34, organisert og kuratert av Kunsthall Oslo i dialog med Munchmuseet, og enkeltvis i samarbeid med ulike institusjoner og kuratorer. Programmet består av fire utstillingsformater: Tematiske, historiske gruppeutstillinger; utstillinger som ser på sammenhengen mellom Stenersensamlingen og en bredere, historisk kontekst; retrospektive separatutstillinger fra samlingen; separatutstillinger med yngre, norske malere; og kuratoriske prosjekter som knytter samtidskunst til Stenersensamlingen.