Personvern og bruk av informasjonskapsler

Her følger vår personvernerklæring og informasjon om bruk av informasjonskapsler (cookies).

For å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre nettsider, bruker vi informasjonskapsler, også kalt «cookies», for å lagre ikke-sensitiv informasjon om valgene du tar på vår nettside.

Ved å benytte deg av nettsiden munchmuseet.no, og ved å melde deg på vårt nyhetsbrev og invitasjoner fra MUNCH, aksepterer du at vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen og gjeldende lovgivning om beskyttelse av personopplysninger.

Dersom du er MUNCH medlem, behandler vi dine personopplysninger i henhold til medlemsvilkårene, i tillegg til denne personvernerklæringen.

    Informasjonskapsler

  • Hva skjer ved bruk av informasjonskapsler og hvorfor brukes de?

    Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel som brukes til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobil og hentes opp ved senere besøk. Den gir informasjon om din aktivitet på våre nettsider, og gjør det lettere for deg å benytte våre tjenester. Informasjonskapsler kan ikke identifisere hvem du er eller hva du heter. De kan heller ikke spre virus eller andre skadelige programmer.

    Nesten alle nettsteder bruker informasjonskapsler. Bruk av informasjonskapsler er i noen tilfeller den eneste måten å få et nettsted til å fungere i henhold til brukerens ønsker.

    Informasjonskapsler har mange nyttige formål for deg som bruker av våre nettsider, deriblant følgende:

    • Informasjonskapsler gjør at din mobiltelefon eller datamaskin husker login-opplysninger ved ditt neste besøk, slik at du slipper å logge inn hver gang du skal kjøpe en billett.
    • Informasjonskapsler gir oss informasjon om når du besøker våre sider, hvor lenge du gjør det, hvilke sider du besøker, din posisjon, og hvilket operativsystem du bruker. Ved å analysere denne typen informasjon er vi bedre i stand til å tilpasse sidene og tilby deg en bedre opplevelse.
  • Hvilke typer informasjonskapsler benyttes?

    Det benyttes flere typer informasjonskapsler på våre nettsider:

    • Nødvendige informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som er strengt nødvendige for at du skal kunne navigere på webområdet og benytte deg av funksjonene der. Når du for eksempel legger billetter i handlekurven, bruker vi en informasjonskapsel for å huske hvilke produkter du har lagt der.
    • Funksjonalitetsinformasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som gjør at vi kan huske hvilke valg du gjør (for eksempel brukernavn, språk eller regionen du befinner deg i), slik at du kan få en mer personlig brukeropplevelse.
    • Ytelseskapsler: Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettsidene våre. Denne informasjonen bruker vi til å for å få en samlet oversikt over hvordan nettstedet brukes, og for å forbedre nettstedet slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse.

    Følgende tredjeparter plasserer informasjonskapsler på din datamaskin når du besøker munchmuseet.no:

    • Google Tag Manager (Google Inc.) gjør det mulig for MUNCH å utføre statistiske analyser som brukes til rapporter vi deler med våre eiere i Oslo kommune, for eksempel antall besøk, tid brukt på nettsiden, antakelser om kjønn og alder.
    • YouTube (Youtube Inc.) gjør det mulig for MUNCH å vise YouTube-videoer på munchmuseet.no og se statistikk over hvordan videoene fungerer.
  • Hvordan administrerer jeg innstillinger for informasjonskapsler?

    En forutsetning for bruk av informasjonskapsler/cookies er at du har samtykket til bruken. Forhåndsinnstilling i nettleser om at du aksepterer informasjonskapsler/cookies anses som samtykke. Det er tilstrekkelig at du samtykker én gang for det samme formålet. Du har til enhver tid mulighet til å trekke tilbake sitt samtykke.

    De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner på våre nettsider dersom du slår av informasjonskapsler.

    Her finner du linker til innstillingene for informasjonskapsler i de mest utbredte nettleserne:

    Google Chrome

    Firefox

    Safari

    iOS

    Microsoft Edge

    Internet Explorer

    Personopplysninger

  • Hva er personopplysninger?

    Personopplysninger dekker alle opplysninger som kan benyttes for å identifisere en person. Personlige opplysninger kan for eksempel være fornavn, etternavn, adresse, e-postadresse eller andre kontaktopplysninger.

  • Hvordan håndteres mine personopplysninger?

    Det er Munchmuseet som er behandlingsansvarlig etter de gjeldende reglene om beskyttelse av personvernopplysninger. Vi ønsker å gi deg en best mulig brukeropplevelse hos oss, og her finner du en oversikt over hvordan vi håndterer dine personopplysninger ihht. Personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, heretter kalt «GDPR»).

    Dette er personopplysningene vi behandler:

    • Personopplysninger du registrerer når du oppretter og oppdaterer din bruker, som for eksempel navn, telefonnummer og e-postadresse.
    • Personopplysninger du registrerer når du melder deg på MUNCHs nyhetsbrev eller arrangementer via invitasjon, som for eksempel e-postadresse, navn og telefonnummer.
    • Opplysninger i forbindelse med kjøp på nettsiden, for eksempel billetter som legges i handlekurven.
    • Opplysninger om hvilke sider du besøker og generell atferd på nettsiden.
    • Informasjon via informasjonskapsler (cookies).
  • Hva brukes mine personopplysninger til?

    Ved å oppgi dine personopplysninger gir du ditt samtykke til at vi bruker dine opplysninger til å levere de tjenestene du forventer.

    Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

    • Å opprette og håndtere din personlige brukerkonto
    • Å sende invitasjoner og nyhetsbrev (dersom du har meldt deg på denne tjenesten)
    • Å ha mulighet til å analysere hvordan du benytter munchmuseet.no, for hele tiden å kunne forbedre nettsiden
  • Deler dere mine personopplysninger?

    Vi deler kun dine personopplysninger med våre leverandører innenfor kundeservice, analyse/statistikk, betaling og teknisk support. Disse leverandørene trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss innenfor rammene av de behandlingsaktiviteter som fremgår av denne erklæringen. Vi har databehandleravtaler med de aktuelle leverandørene som setter tydelige begrensninger for hvordan de kan bruke dine personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernregelverk.

  • Hvor lagres mine personopplysninger?

    Alle personopplysningene dine lagres innenfor EU/EØS, men noen av våre leverandører har tekniske supporttjenester plassert utenfor EU/EØS. Ved bruk av disse supporttjenestene, vil en eventuell behandling av dine personopplysninger være regulert i henhold til EU/EØS' standardkontrakt for overførsel til tredjeland eller annen godkjent overføringsmekanisme.

  • Hvordan kan jeg administrere mine personopplysninger?

    Du kan når som helst velge å endre dine personopplysninger. Dette kan du enten gjøre selv dersom du har bruker i nettbutikken for billettsalg, eller kontakte oss for å få hjelp.

    • Ønsker du innsyn i dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
    • Ønsker du å få dine personopplysninger korrigert, har du rett til å be om dette.
    • Ønsker du å slette dine personopplysninger, har du rett til å gjøre dette så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre dem.
    • Ønsker du å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
    • Du vil motta informasjon fra oss dersom vi gjør korrigeringer eller sletter dine personopplysninger, eller begrenser behandlingen av dem.
    • Du har mulighet til å kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg.
    • Du har rett til å gi beskjed dersom du mener vi ikke behandler dine personopplysninger korrekt.
  • Hvem har tilgang til personopplysningene mine?

    Dine personopplysninger behandles bare av autorisert personell som har tilgang til informasjonen i kraft av sin yrkesmessige stilling, og som er underlagt en forpliktelse til utelukkende å hente/bruke dataene for det spesifiserte og legitime formålet de ble samlet inn for.

  • Hvor lenge lagrer dere data?

    Dine personopplysninger blir lagret så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene beskrevet i denne erklæringen, inntil du ber oss slette dem, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Deretter blir de slettet.

  • Hvordan sikrer dere mine personopplysninger?

    Vi lagrer personopplysningene dine i våre operativmiljøer. Miljøene bruker standard sikkerhetsmetoder for å forhindre uautorisert tilgang. Vi følger felles standarder for å beskytte personopplysninger og sensitiv informasjon.

  • Hvordan fungerer regelverket rundt personopplysninger?

    All behandling av personopplysninger, som innsamling, registrering, lagring og utlevering, er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Munchmuseet som er «behandlingsansvarlig», altså ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes i Norge. Du har rett til å klage til Datatilsynet over behandlingen som gjøres av behandlingsansvarlig i forbindelse med denne personvernerklæringen.

  • Kortkjøp

    Ved kortkjøp samarbeider vi med en autorisert betalingsformidler som hjelper oss å kontrollere at kortet er gyldig for kjøp direkte med banken din. Vår betalingsformidler behandler kortinformasjonen på korrekt måte i henhold til den internasjonale sikkerhetsstandarden PCI DSS, som kortselskapene VISA, MasterCard, Diners, American Express og JCB står bak. Dette innebærer at kortopplysningene dine håndteres på en svært sikker måte. Når du handler med kort forbeholder vi oss retten til å foreta en personkontroll. All kommunikasjon er kryptert, slik at ingen kan fange opp informasjonen du oppgir.

Opphavsrett

Innholdet på denne nettsiden er opphavsrettslig beskyttet og tilhører MUNCH.

Kontaktinformasjon

Behandlingsansvarlig er Oslo Kommune Munchmuseet . Dersom du har spørsmål knyttet til dine personopplysninger kan du gjerne kontakte oss.
 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer