Bibliotek

MUNCHs bibliotek er et forskningsbibliotek som gjør samlingen og kunnskapen om Edvard Munch tilgjengelig for intern og ekstern forskning.

Biblioteket åpner for besøkende tirsdag 26 oktober 2021. 

Åpningstider
Tirsdag til fredag 09-15.

Bibliotekets samlinger består av:

  • Litteratur om Edvard Munch: Bøker, avhandlinger, artikler og utstillingskataloger
  • Litteratur om bildende kunst fra ca 1850-1950, ca. 32.000 bind
  • Avskrifter av Munchs brevsamling, dagbøker og notater
  • Avisutklipp som dekker Edvard Munchs levetid
  • En omfattende samling dokumentarfotografier: fra Munchs liv, portretter og utstillinger og hans egne fotografier

Edvard Munchs boksamling befinner seg bak glassdører i et eget rom i biblioteket.

Søk i bibliotekets database her

Besøk

Det er ønskelig at besøkende melder sin ankomst på forhånd på e-post eller telefon. Besøkende må registrere seg ved personalinngangen til venstre for museets hovedinngang. I biblioteket finnes garderobeskap der yttertøy og store vesker må plasseres. Garderobeskap i museets lobby kan også benyttes.

Kontakt:

biblioteket@munchmuseet.no 

Kort historikk

Oslo kommunes kunstsamlinger ble opprettet i 1946 og kjøpte da etter direktør Johan Langaards forslag Munchs boksamling fra dødsboet. Stabens boksamling vokste gjennom årene. I OKK’s årbok 1952-59 nevnes det at ‘biblioteket har mottatt 1148 skrifter’. Museet på Tøyen åpnet med eget bibliotek i 1963, som et vitenskapelig spesialbibliotek vesentlig for intern bruk og ikke åpent for offentligheten, med unntak for utvalgte forskere og stipendiater. Høsten 1993 flyttet biblioteket inn i nye lokaler med flerdoblet størrelse i det nye tilbygget og året etter åpnet det for publikum.  Edvard Munchs boksamling inngikk i rommet med Munch-litteraturen, notat- og brevsamlingen, avisklipp og fotosamlingen.  I dag består biblioteket av ca. 32 000 bind.
Sommeren 2021 flyttet biblioteket inn i nye lokaler i tredje etasje i det nye museet MUNCH i Bjørvika. 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer