Dette er MUNCH

Hos oss kan du oppleve bredden av Edvard Munch's kunstnerskap, samtidskunst og internasjonale utstillinger i verdensklasse. I tillegg byr vi på et rikholdig program med musikk, performance, samtaler og aktiviteter for barn og unge.

22. oktober 2021 åpnet nye MUNCH ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Edvard Munch enn noen ganger før – på helt nye måter. Det nye museet tilbyr kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirerer alle til å komme tett på Munchs liv og kunst.

Vårt nye museum er en møteplass for kulturelle begivenheter for alle. Vi ønsker å utvide forståelsen av hva et museum er, og åpne opp for helt nye opplevelser og perspektiver. 

13 etasjer med opplevelser

– I det nye museet vil publikum til enhver tid kunne oppleve høydepunktene i Edvard Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med andre kunstnere, sier tidligere direktør Stein Olav Henrichsen.

Han er opptatt av samlingens betydning som kulturarv, ikke bare for Norge, men for hele verden.

I Bjørvika kan vi for alvor ta ut potensialet i samlingen vår, og i samarbeid med andre museer kan vi bringe kunst til Norge som aldri har vært vist her før.

Stein Olav Henrichsen, tidligere direktør MUNCH

Bygget er tegnet av  Estudio Herreros, skreddersydd for store kunstopplevelser, og et prestisjeprosjekt for Oslo kommune.

Les mer om arkitektenes visjoner og museets ut- og innside her.

KUNST! EDVARD Munch og mer

Vi byr på 11 utstillingssaler med ulike innganger til Edvard Munchs kunst og liv, i tillegg til samtidskunst og andre internasjonale modernister. Våre faste utstillinger er basert på samlingen vår, og for første gang skal disse verkene virkelig få plassen de fortjener. Monumental-verkene, de største maleriene Edvard Munch noensinne laget, kan oppleves i en spesialbygget sal som strekker seg over to etasjer.

Flytting av Monumental-verk

De største verkene ble fraktes med lekter, før de heises inn med kran, gjennom en slisse i bygget. 

Samtidskunstnere vil også få sin plass hos oss. Vi vil kuratere skiftende utstillinger med bakgrunn i kunstnerskapene til både etablerte storheter og spennende nykommere, blant annet i SOLO OSLO-serien, som løfter frem spennende lokale talenter. 

På MUNCH skal du alltid kunne oppleve noe nytt. 

Verdens største Munch-samling

Over 200 Munch-verk utstilles fast
11 utstillingssaler
4 500 kvm utstillingsareal

13 etasjer

skreddersydd for kunst- og kulturopplevelser

Restaurant, kafé, bar og butikk
Konsertsaler, kino og utleielokaler

26 313 kvm - et av verdens største museer viet en enkelt kunstner 

Konserter og arrangementer

MUNCH vil også huse mer enn utstillinger. Vårt liveprogram blir blant annet fyllt av musikk, performance, samtale og festivaler.

Vi ønsker å overraske og engasjere gjennom å bruke museumslokalene på nye måter, og tilby opplevelser for alle. 

PERFORMANCE, MUSIKK, SAMTALE & MER

Hovedsalen vår rommer inntil 500 personer, og vi gleder oss til å ønske velkommen til konsertopplevelser utenom det vanlige - med fantastisk akustikk. Toppsalen i 12. etasje har egen takterasse med unik utsikt over byen og fjorden, mens Amfi-salen i foajeen inviterer til mer intime sammenkomster. 

Se hva som skjer

opplev kunsten fra nye vinkler

På MUNCH tilbyr vi kunstfaglig og intellektuelt påfyll til alle som vil lære mer om museet, kunstnerne og kunstverkene som presenteres i utstillingene. Vi har også et spennende tilbud til deg som vil leke og utfolde deg kunstnerisk, og tilbyr skreddersydde  omvisninger og aktiviteter for store og små, for å berike opplevelsen, inspirere og by på spennende kunnskap og innsikt.

Skoleklasse på besøk på MUNCH

Se også: Program for barn og unge

Spise, drikke, handle

Hos oss spiser og drikker du godt, enten i restauranten på toppen av MUNCH, i vår koselige kafé på bakkeplan med uteservering over fjorden, eller i baren med takterasse. Serveringen og kjøkkenet driftes av Muma, med bakgrunn fra Oslo-klassikere som Taco Republica, Ben Reddik og Mangelsgården. Kom til oss for store og små anledninger.

Mer om vårt serveringstilbud her

Butikken vår ved inngangen er Oslos nye designdestinasjon, der du vil finne gaven til deg selv eller noen du er glad i. I samarbeid med kjente designere som har latt seg inspirere av Edvard Munchs kunst, lanserer vi unike produkter som lar deg utforske kunstnerskapet ytterligere. Vi har et stort utvalg av produkter til barn, og bokhyllene bugner av litteratur om Munch.

Bli med i klubben

Som medlem har du alltid gratis adgang til museet sammen med en valgfri gjest. Du mottar også invitasjoner til eksklusive arrangementer, får rabatter og spennende medlemstilbud.

Se om MUNCH medlemskap er noe for deg