Dette er nye MUNCH

Mer av Munch's kunst enn noen gang, samtidskunst og modernisme i verdensklasse, og et rikholdig program av arrangementer og aktiviteter.

22. oktober 2021 åpner nye MUNCH ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Edvard Munch enn noen ganger før – på helt nye måter. Det nye museet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst.

Se også: Åpningsprogram

Vårt nye museum skal være en møteplass for kulturelle begivenheter for alle. Vi ønsker å utvide forståelsen av hva et museum er, og åpne opp for helt nye opplevelser og perspektiver. 

– I det nye museet vil publikum til enhver tid kunne oppleve høydepunktene i Edvard Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med andre kunstnere, sier direktør Stein Olav Henrichsen.

Han er opptatt av samlingens betydning som kulturarv, ikke bare for Norge, men for hele verden.

I Bjørvika kan vi for alvor ta ut potensialet i samlingen vår, og i samarbeid med andre museer kan vi bringe kunst til Norge som aldri har vært vist her før.

Stein Olav Henrichsen, direktør MUNCH

Vårt flunkende nye, karakteristiske museumsbygg er tegnet av Estudio Herreros. Skreddersydd for store kunstopplevelser, og et prestisjeprosjekt for Oslo kommune.

Les mer om arkitektenes visjoner og museets ut- og innside her.

KUNST! EDVARD Munch og mer

Vi byr på elleve utstillingssaler med ulike innganger til Edvard Munchs kunst og liv, i tillegg til samtidskunst og andre modernister i dialog med Munch. Våre faste utstillinger er basert på samlingen vår, og for første gang skal disse verkene virkelig få plassen de fortjener. Monumental-verkene, de største maleriene Edvard Munch noensinne laget, kan oppleves i en spesialbygget sal som strekker seg over to etasjer.

Flytting av Monumental-verk

De største verkene ble fraktes med lekter, før de heises inn med kran, gjennom en slisse i bygget. 

Samtidskunstnere vil også få sin plass hos oss. Vi vil kuratere skiftende utstillinger med bakgrunn i kunstnerskapene til både etablerte storheter og spennende nykommere. Mottakerne av Edvard Munch Art Award vil også få sine egne soloutstillinger. 

På MUNCH skal du alltid kunne oppleve noe nytt. 

Verdens største Munch-samling

Over 200 Munch-verk utstilles fast
11 utstillingssaler
4 500 kvm utstillingsareal

13 etasjer

skreddersydd for kunst- og kulturopplevelser

Restaurant, kafé, bar og butikk
Konsertsaler, kino og utleielokaler

26 313 kvm - et av verdens største museer viet en enkelt kunstner 

Konserter og arrangementer

MUNCH vil også huse mer enn utstillinger. Vårt arrangementsprogram blir blant annet fyllt av musikk, performance, film, samtale og klubbkonsept.

Vi ønsker å overraske og engasjere gjennom å bruke museumslokalene på nye måter, og tilby opplevelser for alle. 

Hovedsalen vår rommer inntil 700 personer, og vi gleder oss til å ønske velkommen til konsertopplevelser utenom det vanlige - med fantastisk akustikk. Toppsalen i 12. etasje har egen takterasse med unik utsikt over byen og fjorden, mens kinoen i foajeen inviterer til mer intime sammenkomster. 

Vi tilbyr også utleie av våre lokaler

opplev kunsten fra nye vinkler

På MUNCH tilbyr vi kunstfaglig og intellektuelt påfyll til alle som vil lære mer om museet, kunstnerne og kunstverkene som presenteres i utstillingene. Vi har også et spennende tilbud til deg som vil leke og utfolde deg kunstnerisk, og tilbyr skreddersydde  omvisninger og aktiviteter for store og små, for å berike opplevelsen, inspirere og by på spennende kunnskap og innsikt.

Se også: Nye MUNCH for barn og unge

Foto  © Munchmuseet

I verkstedene våre kan alle utfolde seg under veiledning fra profesjonelle kunstnere. 

Spise, drikke, handle

Hos oss spiser og drikker du godt, enten i restauranten på toppen av MUNCH, i vår koselige kafé på bakkeplan med uteservering over fjorden, eller i baren med takterasse. Serveringen og kjøkkenet driftes av MUMA, med bakgrunn fra Oslo-klassikere som Taco Republica, Ben Reddik og Mangelsgården. Kom til oss for store og små anledninger.

Mer om vårt serveringstilbud her

Butikken vår ved inngangen er Oslos nye designdestinasjon, der du vil finne gaven til deg selv eller noen du er glad i. I samarbeid med kjente designere som har latt seg inspirere av Edvard Munchs kunst, lanserer vi unike produkter som lar deg utforske kunstnerskapet ytterligere. Vi har et stort utvalg av produkter til barn, og bokhyllene bugner av litteratur om Munch.

Bli med i klubben

Som medlem har du alltid gratis adgang til museet sammen med en valgfri gjest. Du mottar også invitasjoner til eksklusive arrangementer, får rabatter og spennende medlemstilbud.

Se om MUNCH medlemskap er noe for deg

MUNCH, interiør.
Flytting av Monumental-verk
Flytting av Monumental-verk
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, interiør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, interiør.
MUNCH, interiør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.
MUNCH, eksteriør.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer