Ragna Bley Zooid

Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo.

Utstilling

Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo, Dronning Eufemias gate 34
11.03.2017 – 21.05.2017

Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til separatutstilling med nye arbeider av Ragna Bley.

Bley (født 1986) er en av de mest interessante yngre malerne i Norge i dag. For Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo har hun laget en serie malerier til utstillingen Zooid som åpner 11. mars i lokalene i Dronning Eufemias gate 34. 

Maleriene, som strekker seg fra gulv til tak, er over tre meter høye og malt på seilduk uten grunning. Lerretene er skinnende hvite, og den ubehandlete flaten gjør at malingen flyter utover. Slik oppstår felt med farger som sprer seg, nærmest som organiske, svevende former. Bley henter inspirasjon fra ulike felt som naturvitenskap, science-fiction-litteratur og bio-politikk, noe som reflekteres i utstillingens tittel. Zooid betegner et dyr eller en organisme som er en del av en større koloni, slik som alger eller koraller. Overført til teknologiens verden kan det ses som metafor på individuelle roboter som samhandler. 

I utstillingsrommet er gulv og vegger malt kritthvite og en rekke bronseskulpturer er spredd utover gulvet, også disse malt i hvitt. Flere av skulpturene gjentar formene som ses i maleriene, og sammen forsterker dette opplevelsen av å tre inn i en totalinstallasjon hvor grensene mellom de individuelle arbeidene opphører.

Ragna Bley er født 1986 i Uppsala i Sverige og bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Royal College of Art i London. Bley har fått internasjonal anerkjennelse for sine arbeider, senest med separatutstilling på galleriet Hester i New York i 2016, og gruppeutstillinger på Bosse & Baum i London og Diane Kruse Gallery i Hamburg. I Oslo har hun blant annet stilt ut på 1857, Galleri LNM, Podium og UKS.