Edvard Munch Uendelig

Bli med på en ny og enestående oppdagelsesreise i Edvard Munchs kunst. Opplev verdenskjente motiver som Skrik og Madonna, og la deg overraske av ukjente hovedverk og uventede blikk inn i dette mangfoldige kunstnerskapet.
Edvard Munch: Sommernatt. Stemmen. En kvinne i lys kjole står alene i en mørk, blålig skog omgitt av lange, slanke trestammer. Hodet er lett hevet og hun holder armene samlet bak ryggen. I den lyse bakgrunnen skimtes en strand og flere robåter på havet. Månen speiler seg i vannet som et gult utropstegn.

Samlingsutstilling

4. etg
Audioguide

Kom nærmere Edvard Munchs kunst med engasjerte stemmer fra hele verden.

Les mer

I denne utstillingen tar vi deg med inn i Edvard Munchs egen verden – hans ideer, hans arbeidsprosesser, og de dypt menneskelige problemstillingene han var opptatt av, og som fortsatt berører mennesker i dag. Gjennom et bredt utvalg fra museets samling, kan du oppleve rikdommen i Munchs kunstnerskap og hans utrettelige vilje til eksperimentering og nyskapning. Utstillingen legger til rette for en fri vandring gjennom temaer og motiver som Munch utforsket hele livet, både som maleri, grafikk, tegning, fotografi og skulptur – fortellinger om angst, død, kjærlighet og ensomhet, og som er felles for alle mennesker.

Munch ble selv aldri ferdig med å utforske kunstens muligheter. På samme måte inviterer vi publikum til å oppdage og gjenoppdage ham i en helt ny ramme ved Oslofjorden. Kom og bli kjent med en av modernismens viktigste kunstnere på nye måter – eller for aller første gang.

Utvalgte verk

På MUNCH finner du tre versjoner av Edvard Munchs Skrik – et maleri, en tegning og et trykk. En av disse er alltid utstilt mens de to andre hviler i mørket.
En naken kvinne vist fra hoftene og opp står eller ligger mot en buktende bakgrunn. Hun har en arm løftet bak hodet og den andre hvilende bak hoftene. Øynene er lukket og ansiktet er omrammet av langt, svart hår. Bak hodet har hun en rød sirkel som kan være en hatt eller en glorie.
Trykket portrett av en ung jente i profil, fra skuldrene og opp, tegnet med mange tynne linjer. Ansiktet er blekt og forsvinner nesten inn i puten hodet hviler på. Øynene er halvveis lukket. Håret og overdelen er rustrøde mot putens gråhvite bakgrunn.
En mann begraver hodet sitt i fanget til en kvinne. Hun omfavner ham og legger munnen mot nakken hans. Det blodrøde håret hennes er drapert rundt mannens kropp. Rommet rundt dem er mørkt.
Et mørkt maleri av en jente. Hun er naken og sitter på en seng. Skyggen hennes faller truende på veggen bak henne. Armene er krysset over lårene. Ansiktsuttrykket hennes er vanskelig å tolke.
En buktende, spøkelsesaktig skikkelse med tomme øyne og åpen munn holder seg for ørene. Han står vendt mot oss på en vei med flammende, bølgende skyer i bakgrunnen. I bakgrunnen spaserer to menn innover i landskapet.
Et trykk i svart-hvitt som viser et selvportrett av Edvard Munch. Bare hodet og den venstre armen hans er synlig. Ellers er bildet svart, som om det bleke hodet svever i mørket. Merkelig nok består armen og hånden bare av bein.
Edvard Munch: Sommernatt. Stemmen. En kvinne i lys kjole står alene i en mørk, blålig skog omgitt av lange, slanke trestammer. Hodet er lett hevet og hun holder armene samlet bak ryggen. I den lyse bakgrunnen skimtes en strand og flere robåter på havet. Månen speiler seg i vannet som et gult utropstegn.
En pyntet kvinne sitter ved et dekket bord. Rundt henne er flere menn i mørk dress med delvis utviskede ansiktsuttrykk. Mennene nærmest kvinnen lener seg mot henne, og en av dem ser ut til å holde hånden hennes. Kvinnen stirrer rett fremfor seg med et uutgrunnelig blikk.
Et svart-hvitt fotografi av Edvard Munchs ansikt i profil. Han har på seg dressjakke, og en mørk hatt som kaster skygge over øynene, som er lukket.

Bilder fra utstillingen

På MUNCH finner du tre versjoner av Edvard Munchs Skrik – et maleri, en tegning og et trykk. En av disse er alltid utstilt. De to andre hviler i mørket. Dette er maleriet, eller temperaen som vi gjerne kaller den. Foto: Munchmuseet

  • Utstillingen er laget av