Edvard Munch: Sommernatt. Stemmen. Olje på ugrundert lerret, 1896. Foto © Munchmuseet

Edvard Munch Uendelig

Bli med på en ny og enestående oppdagelsesreise i Edvard Munchs kunst. Opplev verdenskjente motiver som «Skrik» og «Madonna», i tillegg til ukjente hovedverk fra museets samling.

Fast utstilling

4. etg
Vises fra 22.10.2021

I denne utstillingen tar vi deg med inn i Edvard Munchs egen verden – hans ideer, hans arbeidsprosesser, og de dypt menneskelige problemstillingene han var opptatt av, og som fortsatt berører mennesker i dag.

Gjennom en bred presentasjon av museets samling, som er unik både i størrelse og innhold, kan du oppleve rikdommen i Edvard Munchs kunstnerskap og hans utrettelige vilje til eksperimentering og nyskapning.

Utstillingen legger til rette for en fri vandring gjennom temaer og motiver som Munch utforsket hele livet, både som maleri, grafikk, tegning, fotografi og skulptur – fortellinger om angst, død, kjærlighet og ensomhet, som er felles for alle mennesker. Munch ble selv aldri ferdig med å utforske kunstens muligheter. På samme måte inviterer vi publikum til å oppdage og gjenoppdage ham i et helt nytt museumsbygg i Bjørvika. Kom og bli kjent med norgeshistoriens viktigste kunstner på nye måter – eller for aller første gang.

Utvalgte verk

Edvard Munch: Skrik. Tempera og olje på ugrundert papp, 1910? Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Det syke barn I. Litografi, 1896. Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Selvportrett. Litografi, 1895. Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Sommernatt. Stemmen. Olje på ugrundert lerret, 1896. Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Bohemens bryllup. Olje på lerret, 1825-26. Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Selvportrett med hatt i profil på trappen til Vinteratelieret på Ekely, 1930. Foto © Munchmuseet

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer