Edvard Munch, Hode ved hode.Tresnitt, 1905. Foto: Munchmuseet.

Inntil

Utforsk Edvard Munchs banebrytende arbeid innen tresnitt, fra de første motivene han utførte til det aller siste han laget.

Fast utstilling

7. etg
Vises fra 22.10.2021

Edvard Munch eksperimenterte med ulike kunstneriske metoder hele livet, og oppdaget grafikken som trettiåring. Tresnitt var den siste grafiske teknikken han tok i bruk, og kanskje den som tillot ham å utforske med størst frihet. I det spontane og uforutsigbare samspillet mellom kunstner og materiale – mellom det levende treverket, papiret og trykksverten – oppsto noen av Munchs fineste arbeider.

Utstillingen tar utgangspunkt i en av trykkplatene i museets samling hvor ikke et eneste avtrykk er bevart. Den er datert rundt århundreskiftet, er skåret ut og satt inn med svart trykksverte, men vi vet ikke om den noen gang ble brukt til å trykke med. I utstillingen tillater vi oss å dikte videre på denne mystiske platen sammen med en samtidskunstner, og inviterer publikum til å lage sine egne versjoner av dette motivet. 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer