Solen, med sidepaneler på en blekrosa vegg. Fra utstillingen Edvard Munch Uendelig

Edvard Munch Monumental

Opplev Munchs største og mest ambisiøse malerier i en helt ny ramme.

Samlingsutstilling

6. etg
Audioguide

Hør Jenny Hvals tolkning av Solen, og kom nærmere Munchs kunst med engasjerte stemmer fra hele verden.

Les mer

I en spesialbygget sal som strekker seg over to etasjer kan du oppleve noen av de største maleriene Edvard Munch noensinne laget. Disse enorme kunstverkene er versjoner av motiver Munch utviklet til Universitetet i Oslos nye aula i forbindelse med 100-årsjubileet i 1911. Munch deltok i konkurranse med flere andre, og jobbet utrettelig med motivene i flere år, et arbeid som resulterte i flere hundre arbeider og skisser. For å klare å male i formater på opptil femti kvadratmeter, bygget han en rekke utendørsatelierer på eiendommen sin, og lagde flere versjoner av motivene i ulike størrelser.

Vi inviterer publikum på innsiden av Munchs kreative prosess i hans første store prosjekt for et offentlig rom, og viser hvordan han med en usedvanlig energi, iderikdom og pågangsmot lyktes med å realisere disse arbeidene. Solen løftes frem som et nytt hovedmotiv i Munchs karriere – et symbol på livets kraft og idérikdom, og et verk som rommer en rekke historier knyttet til naturvitenskap, religion og universets tilblivelse.

Utvalgte verk

Edvard Munch: Forskerne. Olje på lerret, 1911/1925–27? Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Menneskeberget. Mot lyset. Olje på ugrundert lerret, 1927–1929. Foto © Munchmuseet
Edvard Munch: Solen. Olje på lerret, 1910-1911. Foto © Munchmuseet.

Bilder fra uTstillingen

Skoleklasse på besøk på MUNCH

  • Utstillingen er laget av

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer