Tidligere tilbud: Den kulturelle skolesekken 2021/2022

DKS-tilbud til 7. trinn på MUNCH i Bjørvika: I hodet på Munch .

Tilbud for 2022/2023 finner du her

Hvordan tenker en kunstner? Tenker en kunstner annerledes enn andre folk?

I tilbudet I hodet på Munch drar vi på oppdagelsesferd, inn i Edvard Munchs hode. Han sa selv sa at hjemmet hans var som hjernen hans, og vi ønsker dere velkommen inn i utstillingen som viser frem huset til Munch. Vi fordyper oss i hans monumentale verk, og snakker om hvordan en kunstner lager kunst. Hvordan i huleste fikk Munch til å lage et av verdens mest kjente malerier?

Tilbudet for Oslos 7. klassinger i 2022 inkluderer besøk  i flere av utstillingene på det nye museet, hvor barna blant annet får oppleve det verdenskjente motivet Skrik i utstillingen Uendelig. De får også et innblikk i  Edvard Munchs hjem i dokumentariutstillingen Skygger og oppleve de enorme maleriene i utstillingen Monumental.

Elevene får oppleve deler av den enorme kunstsamlingen Edvard Munch gav Oslo kommune, og snakke om hvordan en kunstner tenker og arbeider. Kanskje fører besøket til nye oppdagelser i Munchs rike bildeunivers?   

Skoleklasse på besøk på MUNCH

Praktisk informasjon

Våre kunstformidlere tar dere imot i lobbyen.

Vi tar imot to klasser per dag, og under besøket i utstillingen deler vi klassen inn i to grupper. Lærerne samarbeider med kunstformidler om dette.

OBS: Tiden er endret. Merk ulike oppmøtetider for de to klassene:

Klasse 1: 09:45 – 11.00 (med mulighet til å spise lunsj fra 11.00 - 11.30)
Klasse 2: 11:45 – 13:00

Kom gjerne forberedt, så dere får mest mulig ut av besøket.
Se filmen Å bli en verdenskjent kunstner (varighet 3 minutter), for en kjapp og underholdende introduksjon til Edvard Munch.

Vi gleder oss til å se dere på MUNCH.

Tilbudet er tilbudt 7. trinn gjennom Oslo DKS.

Om Den kulturelle skolesekken (DKS)

DKS skal sikre et profesjonelt kunst- og kulturtilbud til alle elever i grunnskolen. Det skal legges til rette for at elever i grunnskolen lettere skal få tilgang til, gjøre seg kjent med og få et positivt forhold til kunst- og kulturuttrykk av alle slag.

Målet er å bidra til å utvikle en helhetlig og bevisst innlemmelse av kunstneriske og kulturelle uttrykk i realiseringen av skolens læringsmål.

Her finner du mer info og turneplaner til DKS i Oslo

Mer om MUNCHs tilbud til skoler her