Utstillingsbesøk for skoleklasser og barnehager

Her er informasjon for de som vil besøke MUNCH på egenhånd.

Edvard Munchs kunst er relevant for elever i alle aldre og i en rekke fag. I utstillingene på MUNCH leter vi etter tema som knytter fortid, nåtid og fremtid sammen og gir elevene nye og spennende opplevelser med kunst.  

Alle som kommer til MUNCH i undervisningssammenheng, har gratis inngang. Det er også laget audioguider til alle samlingsutstillingene, som er gratis for elever og studenter, og som gir en annerledes inngang til tematikken hver utstilling tar opp. I tillegg har vi et gratis aktivitetsbasert tilbud for 4.-7. trinn og et poetisk soundtrack for ungdom i utstillingen Edvard Munch uendelig

Vanskelig å velge hvilke utstillinger dere skal se?
Her er en guide til tre må-se-utstillinger for skoleklasser: 

1. Edvard Munch uendelig

På museets 4. plan viser vi vår samlingsutstilling Edvard Munch uendelig. Her finner dere hans mest kjente kunstverk som Skrik, Livets dans, Vampyr, Madonna, Pubertet og mye, mye mer. Utstillingen gir ikke en kronologisk presentasjon, men er organisert etter 12 tema Munch var opptatt av. Dere kan med andre ord starte og slutte utstillingsbesøket hvor dere vil for det finnes uendelig mange måter å oppdage Munch på! 

> Tankekort for elever og lærere: et gratis aktivitetstilbud for 4.-7. trinn

> Poetisk soundtrack for ungdom: en annerledes utstillingsopplevelse for ungdomskole, VGS og studenter

Les mer om utstillingen
Edvard Munch: Sommernatt. Stemmen. Olje på ugrundert lerret, 1896. Foto © Munchmuseet

2. Edvard Munch monumental

Etter å ha manovert dere gjennom bildene i Uendelig, kan dere ta rulletrappen opp til 6. plan og oppleve de største verkene Munch har laget. Utkastene til Universitetsaulaen forteller også en fasinerende historie om vitenskap og nasjonal identitet i en tid Norge etablerte seg som et selvstendig land. 

Les mer om utstillingen
Edvard Munch: Solen. Olje på lerret, 1910-1911. Foto © Munchmuseet.

3. Edvard Munch skygger

En rulletrapp opp fra Monumental finner dere utstillingen Skygger på 7. plan. Her har vi gjenreist kunstnerhjemmet Munch bodde i de 30 siste årene av sitt liv. Gjennom en rekke interaktive stasjoner får elevene lære mer om mannen bak kunsten og hvordan en dag i Munchs liv kan ha sett ut.  

Les mer om utstillingen

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, ta kontakt med booking@munchmuseet.no

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer