Gratis inngang for barnehager, skoler i undervisningssammenheng

Info og tips til de som vil besøke MUNCH på egenhånd.

Gratis inngang for alle som kommer til MUNCH i undervisningssammenheng. Husk å hente ut billetter i forkant av besøk.

Tankekort for elver og lærere er et gratis aktivitetsbasert tilbud for 4.-7. trinn, som gir en leken og engasjerende ramme for de som vil besøke oss på egenhånd.  

Audioguide klassesett er gratis til utlån for skoler, her finner man blant annet en lytteopplevelse spesielt utviklet for ungdom og lærerike innganger til tematikker i samlingsutstillingene. Klassesettene hentes og leveres i skranken på museet. 

Ønsker du å høre audioguiden på egen mobil? Klikk her for Uendelig og her for Monumental.

Hvilke utstillinger bør vi se?

Edvard Munchs kunst er relevant for elever i alle aldre og i en rekke fag. I utstillingene på MUNCH leter vi etter tema som knytter fortid, nåtid og fremtid sammen og gir elevene nye og spennende opplevelser med kunst. Vanskelig å velge hvilke utstillinger dere skal se?

Her er en guide til tre må-se-utstillinger for skoleklasser: 

1. Edvard Munch uendelig

På museets 4. plan viser vi samlingsutstillingen med Munchs mest kjente kunstverk som Skrik, Livets dans, Vampyr, Madonna, Pubertet og mye, mye mer. Utstillingen gir ikke en kronologisk presentasjon, men er organisert etter 12 tema Munch var opptatt av. Dere kan med andre ord starte og slutte utstillingsbesøket hvor dere vil for det finnes uendelig mange måter å oppdage Munch på! 

> Gratis aktivitetstilbud for 4.-7. trinn

> Poetisk soundtrack for for ungdom

Les mer om utstillingen

2. Edvard Munch monumental

I 6. plan kan man oppleve de største verkene Munch har laget. Utkastene til Universitetsaulaen forteller også en fasinerende historie om vitenskap og nasjonal identitet i en tid Norge etablerte seg som et selvstendig land. I denne utstillingen finner man også et oppdagelsesbord med formidling rettet mot barn og unge, som tar utgangspunkt i naturelementer- og prosesser knyttet til monumentalverkene.

Les mer om utstillingen
Solen, med sidepaneler på en blekrosa vegg. Fra utstillingen Edvard Munch Uendelig

3. Edvard Munch skygger

En rulletrapp opp fra Monumental finner dere utstillingen Skygger på 7. plan. Her har vi gjenreist kunstnerhjemmet Munch bodde i de 30 siste årene av sitt liv. Gjennom en rekke interaktive stasjoner får elevene lære mer om mannen bak kunsten og hvordan en dag i Munchs liv kan ha sett ut.  

Les mer om utstillingen
Bilde fra utstillingen Skygger

Se oversikt over alle utstillinger her

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, ta kontakt med booking@munchmuseet.no