HCNUM – en film av Claire de Wangen

Hva er det egentlig som skjer innenfor dørene hos MUNCH? Bli med på en magisk reise gjennom det nye museumsbyggets kriker og kroker.

Hos MUNCH skjer det uforklarlige ting hver dag. Hvem er det som slikker på alle rekkverkene, og lager bråk i gangene?  I denne filmen møter vi elleve år gamle Laura, som har fått i oppdrag å besøke det nye museet dagen før åpningen, for å lage en film som formidler museet til de unge. Spill av, og oppdag alt det merkelige som skjer i museets kriker og kroker.

Museet er ikke bare et sted for gammel kunst og gamle mennesker. Det er også fylt av lek, rampestreker og bevegelse. Det er ikke så viktig å forstå alt om kunst, så lenge man er nysgjerrig. Har dere lyst til å utforske museet?

HCNUM er et første møte med det nye tårnet innerst i Oslofjorden som skal huse kunsten til Edvard Munch. Så mange møter skal finne sted her mellom kunst og mennesker, mellom kunstnerskap og tid, mellom bygning, fjord og by, mellom fortid, nåtid og fremtid. Til barnas åpning ønsker denne filmen å by på en kikk inn i huset og en tanke om at opplevelser ikke alltid trenger å forstås.

HCNUM hadde premiere 18. oktober, samtidig som barn fra tre lokale skoler fikk oppleve museet som våre aller første gjester. Filmen er laget av MUNCH i samarbeid med deWangen-produksjoner. 

deWangen-produksjoner har eksistert i 20 år og arbeider kontinuerlig med å skape særegne stedlige og omsluttende teateropplevelser. Kjernen i deWangen-produksjoner er Claire de Wangen og Morten Bendiksen.  En rekke kunstnere og utøvere tilknyttes arbeidene og hører konstellasjonen til i et større felles kunstnerisk prosjekt og vedvarende nysgjerrighet.