Sofies rom

Denne interaktive utstillingen inviterer deg inn i en gåtefull verden fylt av gjenferd, historier og skygger.

Utstilling

10. etg
22.03.2024 – 18.08.2024

Sofies rom 
Er et hemmelig rom 
Men dere har funnet veien 

Kunstnerne Roza Moshtaghi og Ronak Moshtaghi har forvandlet utstillingssalen i museets 10. etasje til et gåtefullt og monokromt landskap. Med storslagne arkitektoniske og scenografiske elementer, inkludert en svart sprutende fontene, oppfordres barna og ledsagerne deres til å ta over og samhandle med rommet.

De magnetiske veggene er dekket av mørke former hentet fra bildene til Edvard Munch, som kan flyttes rundt på og bli til nye bilder, historier og mønstre. Nye besøkende vil alltid begynne der de forrige slapp og etterlate minner, fantasier og beskjeder til de som kommer etter. Slik vil publikum forme og omskape rommet i fellesskap i løpet av de fem månedene utstillingen er åpen. Bli med til Sofies rom, en sanselig totalopplevelse laget for og med barn, der det mørke er en kilde til mysterier, magi og kreativ kraft. 
 
Roza Moshtaghi og Ronak Moshtaghi er født i Teheran og bor i dag i Oslo. Søstrene ble begge uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2017; Roza med en mastergrad i koreografi og Ronak med en mastergrad i billedkunst, og de samarbeider og påvirker hverandre kontinuerlig.  
 
Sofies rom er det tredje prosjektet i Kom tenk med oss! – MUNCHs serie av ambisiøse og omsluttende kunstinstallasjoner med barn. De to første var Hjernelabyrinten (2022) og Kaoskammeret (2023).