Klassisk søndag – Vivaldis kongelige skattkiste

Opplev et snev av vidunderlige Venezia ved Oslos sjøkant, når musikere fra Oslo-Filharmonien presenterer musikk av Antonio Vivaldi på MUNCH.

Arrangement

Festsal

Vivaldi  La Follia for to fioliner og basso continuo RV.63
Vivaldi
Trio sonate for fiolin, lutt og basso continuo I g-moll RV.85
Vivaldi Konsert for viola d’amore, lutt og strykere i d-moll RV.540
Vivaldi Konsert for cello og strykere i h-moll RV.424

Ingeborg Fimreite; Niels Aschehoug – fiolin
Bénédicte Royer – bratsj og viola d’amore
Johannes Martens; Cecilia Götestam – cello
Gunnhild Tønder – cembalo
Vegard Lund - lutt 

Antonio Vivaldi (1678−1741) var et kraftsentrum i sin tids europeiske musikkliv. Han skrev mye musikk – cellokonserten på denne konserten er for eksempel ett av 27 slike verk. Han skrev ca. 500 solokonserter totalt, deriblant fiolinkonsertene De fire årstider. Og musikken hans slo an både blant høy og lav i samfunnet, godt hjulpet av Vivaldis fargerike personlighet og hans dyktighet som fiolinist.

Vivaldi mottok bestillinger på musikk fra kongelige over hele Europa. Konsert for viola d’amore, lutt og strykere ble spilt for første gang i Venezia i 1740, for den polske prinsen Fredrik Christian. Til sammen gir konsertprogrammet et bredt bilde av den unike musikkbegavelsen Vivaldi og av hvorfor musikken hans fortsatt når nye musikkelskere i dag.

KLASSISK SØNDAG

Kammermusikkonserter har vært en viktig del av MUNCHs historie helt siden starten i 1963.  Vi er glade for å kunne videreføre denne tradisjonen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett i det nye museets Festsal. Søndagsmatineene presenterer kammermusikk i ulike formater, fra det klassiske til det eksperimentelle.