Klassisk søndag – Fanny og Felix Mendelssohn musikalske presanger

Opplev pianotrioer fra Fanny og Felix Mendelssohn, et av musikkhistoriens mest talentfulle søskenpar, med musikere fra Oslo-Filharmonien.

Felix Mendelssohn Pianotrio Op.66
Fanny Mendelssohn Pianotrio Op.11

Leah Tagami Andonov, fiolin
Katharina Hager-Saltnes, cello
Alexander Taylor, piano

Fanny Mendelssohn (1805−1847) var like talentfull som sin yngre bror Felix, og fikk stort sett den samme musikalske opplæringen som ham. Likevel var det stor forskjell på mulighetene de fikk til å publisere musikken sin og gjøre den kjent. Fanny skrev over 450 verk, de fleste er pianostykker eller sanger.

Felix Mendelssohn (1809-1847) skrev sin Pianotrio nr. 2 i 1845, og spilte den for første gang på Fannys bursdag 14. november. Året etter begynte Fanny på en pianotrio til lillesøsteren Rebecka, og hun skrev den ferdig til søsterens 36-årsdag 11. april 1847.

KLASSISK SØNDAG

Kammermusikkonserter har vært en viktig del av MUNCHs historie helt siden starten i 1963.  Vi er glade for å kunne videreføre denne tradisjonen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett i det nye museets Festsal. Søndagsmatineene presenterer kammermusikk i ulike formater, fra det klassiske til det eksperimentelle.