Klassisk søndag – Sirkus og fyrverkeri

Musikere fra Oslo-Filharmonien spiller energisk kammermusikk av Sergej Prokofjev og Guillaume Connesson.

Arrangement

Festsal

Sergej Prokofiev Quintet in G Minor Op.39
Guillaume Connesson Sextour

Fiolin: Mariam Maghradze
Bratsj: Cecilia Wilder
Kontrabass: Danijel Petrovich
Obo: João Miguel Silva
Klarinett: Pierre Xhonneux
Piano: Max Nyberg 

Sergej Prokofjev (1891−1953) bodde i Paris da han i 1924 tok på seg å skrive ballettmusikk for en omreisende dansetrupp. De hadde et ensemble med fem musikere – på obo, klarinett, fiolin, bratsj og kontrabass. Handlingen var hentet fra sirkuslivet og fikk tittelen Trapeze. Balletten ble for vanskelig for truppen, så Prokofjev omarbeidet musikken til en kvintett for disse fem instrumentene.

Guillaume Connesson (f. 1970) kommer fra en av Paris’ forsteder. Han skrev Sekstett i 1998 for noen venner som er blant Frankrikes ledende kammermusikere. Anledningen var en nyttårskonsert, og Connesson ønsket å skrive musikk som bærer preg av festivitas og lett underholdning. Han har også hentet inspirasjon fra amerikansk minimalisme og komponister som Steve Reich og John Adams.

Konserten er organisert i sammenheng med utstillingen I villskapens øye.

KLASSISK SØNDAG

Kammermusikkonserter har vært en viktig del av MUNCHs historie helt siden starten i 1963.  Vi er glade for å kunne videreføre denne tradisjonen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett i det nye museets Festsal. Søndagsmatineene Klassisk søndag presenterer kammermusikk i ulike formater, fra det klassiske til det eksperimentelle.