Only Connect Oslo: soundinitiative / Kristine Tjøgersen / Maja Nilsen

Bli med inn i et ekstraordinært fugleperspektiv.

Arrangement

Festsal

Foto: Anna Julia Granberg

Kristine Tjøgersens siste verk BOWER er et tverrkunstnerisk verk inspirert av gartnerfuglenes unike oppførsel. Gartnerfuglene er kjent for sin evne til å bygge arkitektonisk komplekse konstruksjoner, som kalles et ‘bower’- eller på norsk: En løvhytte. Fuglene bruker store deler av sin våkne tid på å gjennomføre innfløkte parringsritualer. Hun velger make etter nøye inspeksjon av hans ferdigheter innenfor sang, dans, arkitektur og estetikk. 

Inspirert av dette spesielle ritualet fra dyrenes verden forvandler Tjøgersen, sammen med scenograf Maja Nilsen, koreograf Julie Desprairie og ensemblet soundinitiative scenerommet til et fuglehabitat. Bevegelsene, lydene og musikken er nøye tilpasset fuglenes lydverden og væremåte. Løvhytten blir både sci-fi nattklubb og skogsteater, i en gjenskapning av dette ekstraordinære frieriet.

Tjøgersen lar ofte det visuelle være grunnlaget for utviklingen av musikken sin. I denne forestillingen har hun arbeidet tett med scenograf og kostymedesigner Maja Nilsen. Musikken er skrevet spesielt for musikerne i det franske samtidsensemblet soundinitiative.

Bestilt av Borealis – en festival for eksperimentell musikk.
Bestillingsverkstøtte fra Kulturrådet.

nyMusikks internasjonale samtidsmusikkfestival Only Connect finner sted på MUNCH og i Bjørvika 28. – 30. april 2022, med uventede, utvidende og unike musikalske koblinger. Kjøp festivalpass og enkeltbilletter her