Only Connect Oslo: PRAED + Jennifer Torrence / Idin Samimi Mofakham

Festivalavslutning: Perkussive stemmingssystemer og arabisk avantgarde smeltes sammen til en fest for kropp og øre.

Arrangement

Festsal

Jennifer Torrence: Idin Samimi Mofakham 4C2 (Urfremføring)
PRAED (Urfremføring)

Kveldens første urpremiere er inspirert av matematiske ligninger. Den iranske komponisten Idin Samimi Mofakham utvikler sitt eget musikalske språk basert på stemmingssystemer fra middelalderen. Formen og rytmen i musikken blir til gjennom arbeid med matematiske forhold som beskriver mikrointervallene i persisk klassisk musikk. Med utgangspunkt i én enkelt ligning undersøkes de ulike kombinasjonene du får hvis du har fire elementer og velger to om gangen. Resultatet er en form for polyrytmikk som bygger opp en kompleks sonisk fortelling for perkussive lyder, mesterlig fremført av Jennifer Torrence.

Festivalen går ut med et smell! Libanesiske PRAED byr på en arabisk avantgarde-fest der dansemusikken Shaabi og andre psykedeliske og hypnotiske sjangre blir utforsket. Her finner vi spor av frijazz, space jazz og psykedelisk rock, samt den egyptiske tradisjonelle sjangeren «Mouled» brukt i religiøse sermonier der målet er å oppnå en transe. Bandets to faste medlemmer Raed Yassin (keyboard, laptop, electronikk, vokal) og Paed Conca (klarinett, el-bass, elektronikk) har en ekstremt variert bakgrunn, fra konseptkunst til progrock. Deres siste utgivelse på Morphine Records ble fort genierklært av ulike medier og dominerte en rekke årets-beste-lister.

nyMusikks internasjonale samtidsmusikkfestival Only Connect finner sted på MUNCH og i Bjørvika 28. – 30. april 2022, med uventede, utvidende og unike musikalske koblinger. Kjøp festivalpass og enkeltbilletter her