Portrettkonsert - Lene Grenager

I denne portrettkonserten får vi stifte nærmere bekjentskap med komponist og cellist Lene Grenager.

Arrangement

Toppsal

Foto: Harald Solberg

Five movements for two guitars (2010) - Tomas Laukvik Nannestad og Marco Slaviero Waning
Crescent (2020) - Caroline Eidstein Dahl og Ruth Solveig Steinsland SKIN (2019) - for broderte partitur, video og to perkusjonister, Jennifer Torrence og Eirik Raude
Spinning Jenny (2016) - Tone Braaten og Kenneth Karlsson
Improvisasjon - Lene Grenager cello

Lene Grenager er opptatt av notasjon og hvordan ulike måter å notere musikk på påvirker musikerne og det klingende resultatet. Hun samarbeider med utøvere fra ulike tradisjoner, noe som har resultert i at hun jobber både med nøyaktig noterte partiturer og grafiske partiturer. Elektronikk og sampling inngår som en integrert del i flere av hennes verk.

Grenager har jobbet profesjonelt siden 1995 både som cellist og komponist. Som cellist jobber hun først og fremst med improvisasjon.  hovedsakelig i kvartettene SPUNK og Lemur og i duo med Sofia Jernberg. Med disse ensemblene har hun spilt konserter i hele Europa og i USA. I 2018 ble hun tildelt Arne Nordheims komponistpris.

Denne konserten er en del av serien PÅ!,  som retter oppmerksomheten mot samtidskomponister. I samarbeid med ledende musikere og ensembler får vi musikk fra både anerkjente og nye utøvere. Serien er utviklet i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR-produksjoner, og er støttet av Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.