Fra nåtid til fortid med Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble viser frem to av sine største satsingsområder. Først sanntid – musikk skapt i øyeblikket. Så kommer klassikerne på rad og rekke, med Bach, Haydn og Bach.

Arrangement

Festsal

Foto: Veronica van Groningen

Sanntidsmusikk
J.S. Bach (1685-1750) Orkester suite nr. 3 i D 
Joseph Haydn (1732-1809) Trompetkonsert i Eb-dur  
J.C. Bach (1735-1782) Symfoni i G-moll op 6 nr 6 

Det Norske Blåseensemble 
Stian Aareskjold: klaffetrompet, arrangør 
Wolfram Christ: dirigent

Det Norske Blåseensemble er trolig det eneste ensemblet i verden som improviserer hele konserter på klassiske premisser. Prosjektet startet i 2009, og har ført til en rekke konserter med alt fra noen få musikere til hele orkesteret. Siden 2013 har fantastiske Geir Lysne vært kurator. På denne konserten vil en kammergruppe gi oss en helt unik smakebit på denne spennende musikkformen. 

Programmet fortsetter med tre klassikere fremført av hele ensemblet. J. S. Bachs vakre Orkester suite nr. 3, Joseph Haydns legendariske Trompetkonsert i Eb-dur og Bachs yngste sønn, J. C. Bachs, dramatiske Symfoni i g-moll. Stykkene er skreddersydd til ensemblet av deres egen trompetist, Stian Aareskjold. Aareskjold vil også være solist på Trompetkonserten på klaffetrompet, den moderne trompetens forgjenger og instrumentet Haydn opprinnelig skrev stykket for. Kveldens dirigent er erfarne Wolfram Christ, som for mange også vil være kjent som legendarisk solobratsjist i Berlinfilharmonien.  

Denne konserten er en del av serien PÅ!,  som retter oppmerksomheten mot samtidskomponister. I samarbeid med ledende musikere og ensembler får vi musikk fra både anerkjente og nye utøvere. Serien er utviklet i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR-produksjoner, og er støttet av Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.