Jordsvingninger Edvard Munch

Edvard Munch er først og fremst kjent for sin slående utforskning av menneskelig følelsesliv i kunsten. Gjennom hele kunstnerskapet næret han imidlertid en fasinasjon for naturen som var vel så viktig som interessen for menneskets indre liv og eksistensielle vilkår. For Munch var skogen og stranden mye mer enn bare en kulisse.
Edvard Munch, Trollskog, 1919–1925. Olje på lerret. Foto © Munchmuseet

Utstilling

3. etg
27.04.2024 – 25.08.2024

Jordsvingninger er den første omfattende presentasjonen av Edvard Munchs naturmotiver og utfordrer mange eksisterende forestillinger om kunsten hans. Utstillingen utforsker temaer som jordbruk, skog, hage og vær, samt Munchs interesse for naturvitenskap og naturens kretsløp.

Her får du se et enestående utvalg verk fra samlingen vår, inkludert malerier, grafikk, tegninger og tekster, sammen med verk fra andre museer og private samlinger. Utstillinger er dessuten en sjelden mulighet til å se elleve tidlige versjoner av maleriene Munch malte til Universitet i Oslos festsal utstilt i samme rom. 

Jordsvingninger er organisert i samarbeid mellom MUNCH, The Clark Art Institute i Williamstown, USA og Museum Barberini i Potsdam, Tyskland.

Utvalgte verk

Edvard Munch, Snølandskap fra Thüringen, 1906. Olje på lerret.
Edvard Munch, Trollskog, 1919–1925. Olje på lerret. Foto © Munchmuseet

  • Utstillingen er laget av