Alt det vi eier – Én finale, fire samlinger

I denne aller siste finalen før Munchmuseet flytter fra den ikoniske bygningen på Tøyen, får du oppleve et enestående stykke kunsthistorie som strekker seg over nærmere 100 år. Kjente og ukjente perler flettes sammen i en rikholdig utstilling som i tillegg byr på et sjeldent innblikk i arbeidet som foregår bak kulissene.

Utstilling

Munchmuseet, Tøyen
23.09.2019 – 26.04.2020

Utstillingen Alt det vi eier er basert på museets samlinger og byr på flere Edvard Munchs hovedverk, inkludert Skrik, Madonna, Stjernenatt og Kyss. I tillegg kan man oppleve flere av Munchs landskapsmalerier vevet sammen med andre verk med landskapsmotiver fra de øvrige samlingene. Ved å henge disse kronologisk vil vi gi et unikt innblikk i utviklingen av norsk landskapsmaleri, fra Amaldus Nielsens motiver fra Mandal i 1858 til bilder av blant andre Harriet Backer, Ludvig Karsten og Edvard Munch – helt frem til Jakob Weidemanns Skogbunn fra 1961.

Vi byr også på en virkelig perle i norsk kunsthistorie: En rekke naivistiske landskap av Johan Berner Jakobsen (1859-1939), som Rolf Stenersen samlet på. Jakobsen var opprinnelig fisker i Nord-Norge, og var selvlært som maler. Han ble løftet frem i en gruppeutstilling i Kunsthall Oslo i 2010.

Utstillingen byr dessuten på et sjeldent innblikk i det arbeidet som foregår i kulissene på Munchmuseet. Flyttingen til Bjørvika krever et stort arbeid med å konservere kunsten vi eier, og denne utstillingen gir vi publikum innblikk i arbeidet. Slik får publikum oppleve hva det krever å ta vare på en samling.

Utvalgte verk