Mira Thiruchelvam & Vestnorsk jazzensemble​ Oslo Jazzfestival

Jazz, folkemusikk fra hele verden og moderne popmusikk kommer sammen i en makeløs musikalsk feiring

18-årsgrense
Dørene åpner: 17:00
Start: 18:00

Mira Thiruchelvam & Vestnorsk Jazzensembles konsert under Oslo World 2023 gjorde et dypt inntrykk på alle som hadde tatt turen til Victoria. Thiruchelvams bestillingsverk Pantone 448C with Cumin henter inspirasjon fra karnatisk klassisk musikk, indisk filmmusikk og tamilsk folkemusikk, og er basert på Thiruchelvams forhold til ordene «krydder» og «fargelegge» i musikalsk sammenheng.  
  
«Som fløytist har deler av musikkarrieren min handlet om å fargelegge eller krydre et vestlig musikalsk arrangement. Krydder og farge har i mine øyner blitt oppfattet som noe uviktig og overfladisk, et element som kan fjernes uten at det går utover den musikalske ryggraden. Min avsmak for ordene “krydre og fargelegge” har satt i gang flere tanker», sier komponisten selv om verket. Pantone 448 C ansees som en av de minst tiltalende fargene, mens cumin (spisskummen) havner på listen over et av verdens rimeligste kryddere.   
  
Thiruchelvam er ellers kjent for sitt eget band 9 Grader Nord og prisvinnende samarbeid med Gutu Abera og live-versjonen av Karpes Omar Sheriff. Til dette prosjektet har hun satt sammen et stjernespekket ensemble med forskjellige musikalske bakgrunner - jazz, folkemusikk fra hele verden og moderne popmusikk. Resultatet er en makeløs musikalsk feiring.   
  
Mira Thiruchelvam - komposisjoner/arr., vokal, fløyte, gitar, perkusjon 
Kjetil Møster - saksofon, kor  
Marianna Sangita Angeletaki Røe - vokal, perkusjon Harpreet Bansal - fiolin 
Nawar Alnaddaf - oud, vokal 
Tejaswinee Kelkar - vokal, harmonium, modulær-synth 
Oda Felicia B.S. Abdelmaguid - tangenter, kor 
Thomas Dahl - gitar 
Chris Holm - bass 
Kanesan Suntharamoorthy - miruthangam,  
Øyvind Hegg-Lunde – trommer  
  
Vestnorsk Jazzensemble er et prosjektbasert orkester stiftet av Vestnorsk Jazzsenter som bestiller musikk for håndplukkede ensembler.   

Foto: Synnne S.B. Boenes