Rymden Oslo Jazzfestival

På tur med Rymden

18-årsgrense
Dørene åpner: 17:00
Arrangementstart: 18:00

Rymden kom til verden i 2018, etter at Bugge Wesseltoft igjen følte på lysten til å spille i trioformat. Rytmeseksjonen fra Esbjørn Svensson Trio ble hektet på og dannet resten av treenigheten, der Magnus Öström og Dan Berglund spiller på henholdsvis trommer og bass. Med ett var en ny supertrio dannet som koblet sammen to innovative krefter som drev med nybrottsarbeid innen europeisk jazz på 90- og 00-tallet, nemlig e.s.t. og Wesseltofts New Conception of Jazz. 
 
Dette er på mange måter en naturlig forening av superkrefter, og Rymden har følgelig siden oppstarten vært både publikums- og kritikerfavoritter. Trioen finner inspirasjon i alt fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og variasjoner av rock. Alltid utforskende og søkende, med dynamiske og atmosfæriske låter drevet frem av eksplosive rytmer og virtuost spill. 
 
På deres siste album Valleys & Mountains kommer alle disse elementene godt frem. Som lytter befinner du deg på en reise i lydlandskap som tar deg igjennom dype daler og høye tinder, og tilbake igjen ned på bakkenivå. Bli med på tur med Rymden!   
 
Bugge Wesseltoft – piano, Dan Berglund – bass, Magnus Öström – trommer   

Foto: Fredrik Hjerling