MUNCH Sommerskole

Velkommen til MUNCH Sommerskole 2024!
05.08.2024 9:00
UTSOLGT

Sommerskolen er et tilbud for barn i alderen 8-10 år, mandag til fredag fra kl. 9 til 15 på MUNCH (oppmøte 08:30 første dag grunnet registrering).
Foresatte kan melde på barnet til én av disse ukene: 26, 27 og 32. 

Nå er sommeren rett rundt hjørnet, og i år vil vi spesielt utforske utstillingen Jordsvingninger som viser naturbilder av Edvard Munch. Munch var en mester i å uttrykke følelser i malerier der mennesker er til stede, men i Jordsvingninger er også mennesketomme landskap ladet med stemning. Munch jobbet ofte ute og brukte naturen som verktøy i bildene sine. Han satte for eksempel malerier ut i all slags vær og vind!

Bli med på en spennende reise full av opplevelser og utforskning! På sommerskolen ønsker vi å dykke dypere ned i Munchs bildeunivers og bli inspirert av naturen rundt oss. I løpet av sommerskolen vil vi utforske ulike naturmaterialer og teknikker der naturen blir en av våre viktigste medhjelpere. Verkstedene blir ledet av kunstnere som bruker disse teknikkene i sitt eget kunstneriske arbeid.  
I løpet av uken vil vi også besøke andre utstillinger på MUNCH for å undre oss og la oss inspirere. Vi vil besøke konserveringsavdelingen på museet for å oppleve hvordan bildene blir tatt vare på og lære litt om hvordan de er laget.

Dagene vil være varierte og romme en blanding av inne- og uteaktiviteter. Ukene avsluttes med utstilling og feiring!  

Hva liker du? Hva inspirerer deg? Vi gleder oss til å utforske kunsten og naturen sammen med deg denne sommeren på MUNCH! 
 
Hilsen sommerskoleteamet på MUNCH! 

Årets kunstnere på MUNCH Sommerskole er Suzannah Rehell Øistad og Sara Vajira Lindström.

Suzannah Rehell Øistad:
Sammen med kunstner Suzannah Øistad skal vi ta utgangspunkt i Edvard Munchs trykte bilder som handler om naturen. Munch mente nemlig at det er gjennom naturen kunsten får sin kraft. Dette skal vi utforske sammen gjennom å trykke tresnitt som Munch gjorde. I utstillingen Jordsvigninger henter vi inspirasjon fra hvordan Munch framhever treverkets struktur og mønstrene i tresnittene sine. Sammen med Suzannah skal vi blant annet utforske Munchs kjente "puslespillteknikk" ved å dele treplaten i biter som vi farger inn enkeltvis og setter sammen til et bilde. I slutten av kurset vil alle kunne få med seg unike, egenproduserte trykk hjem.

Suzannah Øistad (f.1993) arbeider hovedsakelig med tresnitt og stop-motion-animasjon. Suzannah henter mye av inspirasjonen sin i egne drømmedagbøker, der hun utforsker grensene mellom hverdagens inntrykk og fantasiens hemmeligheter. Hun bruker puslespillteknikken i tresnitt som åpner for å dele opp platene i flere biter, og på den måten jobbe med flere farger, lag på lag.

Øistad har hatt utstillinger både nasjonalt og internasjonalt, nylig med separatutstilling i Sandefjord kunstforening og Galleri Blaker Skanse. Hun har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet i Galleri Adde Zetterquist i Røkland, Hotell de ville i Paris og Jyväskylä Art Museum i Finland. Øistad har også jobbet som dukkemaker, og har blant annet utformet figurene i den faste installasjonen "Herr Storm" i utstillingen Skygger her på MUNCH.

Sara Vajira Lindström:
Sammen med tekstilkunstner Sarah Vajira Lindström vil vi dykke ned i en verden av farger og mønstre med utgangspunkt i naturen, naturvitenskap og Munch-utstillingen Jordsvingninger. Vi skal utforske naturpigmenter og lage farger fra matavfall. Vi skaper mønstre gjennom bretteteknikker som Shibori og «Bundle-dyeing», og ser til naturens egne mønstre og former når vi tester både japansk og vestlig marmorering på papir og tekstil. Som Munch vil vi også hente inn vær og vind i vår kreative prosess.

Sarah arbeider hovedsakelig med forming av tekstil og naturlige pigment, men eksperimenterer og bruker også andre materialer og medium som plast, lateks, fotografi, collage og tekstiltrykk. Sentralt for Sarahs kunst er en utforskende inngang til materialene gjennom bruk av både tradisjonelle og høyst ukonvensjonelle håndverksteknikker. Hun er interessert i vitenskapens og medisinens historie og henter inspirasjon fra vitenskapelige metoder i sitt arbeide.

Sarah Vajira Lindström er utdannet innen tekstil ved Royal College of Art og Central Saint Martins i London. Hun har blant annet holdt separatutstillinger ved Soft Galleri i Oslo og KRAFT i Bergen, samt deltatt på Kunsthåndverkernes årsutstilling, Østlandssutstillingen, Vårutstillingen ved Fotogalleriet, CHART ved Designmuseum Danmark og Forårudstillingen ved Charlottenborg kunsthall i København, der hun ble nominert til Soloprisen.

Kunsten hennes finnes i samlingene hos KODE og Sogn og Fjordande kunstmuseum.