Arooj Aftab Oslo Jazzfestival

En mesterlig formidler

18-årsgrense
Dørene åpner:
19:00

Det er noe tilnærmet hypnotisk med stemmen til Arooj Aftab. Den er varm og klangrik, med mer enn et snev av melankoli, og ikke minst med en særegen ro som drar deg med inn i sangene. Derfor er det ikke så rart at vokalisten, komponisten og produsenten Aftab har blitt en stjerne verden over med sin tilgjengelige blanding av elektronisk minimalisme, sørasistiske folketoner og jazz. Med sangen Mohabbat ble hun den første pakistanske artisten noensinne til å vinne en Grammy-pris.  
 
Hennes uomtvistelige jazzkvaliteter ble godt belyst på fjorårets kritikerroste album Love In Exile, utgitt i trioformat sammen med Vijay Iyer og Shahzad Ismaily. En drømmelignende og meditativ reise, der Aftabs stemme virkelig skinner. Trioen spilte inn materialet live i studio og kalte det selv for «improvisert innovasjon». Albumet havnet høyt på lister over 2023s beste utgivelser i toneangivende publikasjoner, som The New York Times, Pitchfork og Rolling Stone.  
 
Senere i sommer kommer det nye albumet Night Reign. "Natten," innrømmer Aftab, "er min største inspirasjonskilde." Kanskje fordi nattens mørke løsner hemninger eller inviterer til nye måter å være til på. På Night Reign skildrer Aftab små og store hverdagsøyeblikk, med en stemme med en makeløs rekkevidde og intensitet.  
 
Arooj Aftab – vokal 
Gyan Riley – gitar 
Petros Klampanis – bass 
Engin Kaan Gunaydin - perkusjon

Foto: Arooj Aftab by Shreya Dev Dube