Actress (live A/V set) + Carmen Villain + Kara-Lis Coverdale konsert

Bli forført av kosmiske lydlandskap

Dørene åpner: 20:00
Start: 20:30
18-årsgrense

Smalltown Supersound x MUNCH presenterer: 

Det internasjonalt anerkjente plateselskapet Smalltown Supersound og MUNCH har hatt et helt spesielt samarbeid i forbindelse med utstillingen Jordsvingninger. Utstillingen handler om naturens betydning i Edvard Munchs kunst, og flere artister på plateselskapet har laget nye spor direkte inspirert av de atmosfæriske landskapene, organiske prosessene og kosmiske visjonene som vises i utstillingen. Disse eksklusive stykkene er satt sammen på en dobbel-LP som lanseres på kveldens arrangement. 
 
Kveldens live-sett fra tre Smalltown Supersound-artister byr på en reise gjennom frodige, stemningsfulle lydlandskap. Kara-Lis Coverdale har premiere på en samling nye pianostykker og Carmen Villain bygger tette og intime soniske univers. Kvelden kulminerer i en audiovisuell godbit: en sjelden live-opptreden fra britiske Actress!  
   
Musikk, lyd og kunst smelter sammen i et spenn fra techno til orgelmusikk, ambiente fløyter og pulserende R&B.  
   
Med elementer fra techno, elektronika, R&B og konkret musikk har den innflytelsesrike musikeren Darren Cunningham aka Actress patentert en lyd som er umiddelbart gjenkjennelig og umulig å etterligne. Han står bak noen av de mest elskede elektroniske albumene i senere tid som beskrevet av Pitchforks "100 beste album of the Decade So Far", The Guardian, FACT, Resident Advisor, DAZED, The Wire med flere. Støttespillere og samarbeidspartnere inkluderer Sampha, Mount Kimbie, Dean Blunt, Thom Yorke, Damon Albarn, Benji B, Overmono, Jon Hopkins, Soccer Mommy, Tirzah, Joy Orbison og mange flere. Som en del av et bestillingsverk med billedkunstgruppen Actual Objects (Yves Tumor, Charli XCX og Offset) lagde han et score til installasjonen Grey Interiors; han var med i filmen Nike x Patta present: The Wave av Mahaneela; tok del i BBC-dokumentaren Dark Matter: A History of the Afrofuture og var med som paneldeltaker på BFI London Film Festival i 2022 i en diskusjon om røttene til techno og dens kulturelle reise.  
   
De ulike soniske verdenene som Carmen Villain har bygget i løpet av sin karriere er formet av hennes naturlige nysgjerrighet for lyd. Musikken hennes treffer et «sweet spot» mellom dubs stumpe rytmiske puls og kosmiske fjerde verden, med innspill av instrumenter som fløyte, stemme og klarinett som skaper stemningsfulle, granulære lydlandskap og melodier. Hennes siste kritikerroste studioalbum, Only Love From Now On landet på flere årets-beste-lister, inkludert Pitchfork og Resident Advisor. Sistnevnte kalte det "et mesterverk av jazzinformert ambient og downtempo." I fjor ga hun ut Music from The Living Monument, med musikk hun komponerte til Eszter Salamons samtidsdanseforestilling for Carte Blanche. Carmen har brakt sin atmosfæriske liveopptreden til arenaer og festivaler som ICA London, Berlin Atonal, Dekmantel og Mutek. Hun har ofte invitert innflytelsesrike og likesinnede musikere til samarbeid, inkludert Actress, Arve Henriksen, Biosphere, Huerco S og Jenny Hval. Carmen Villain er halvt norsk, halvt meksikansk, og bor i Oslo. På MUNCH får hun selskap av fløytisten Johanna Orellana.  
   
Kara-Lis Coverdale er en komponist og musiker fra Canada med estisk opphav. Coverdales musikk er en tidsmessig anomali som vever sammen hyperfremtid med hellige historier. Musikken er informert av hennes bakgrunn som kirkeorganist og dirigent fra en alder av 12 år og hennes lange karriere i å utforske og utvide vokabularet til elektronisk musikk. Coverdales verk er multimediale og utforsker digitale, elektroniske og akustiske språk med flyt og letthet. Hun presenterer installasjoner og verk over hele verden, inkludert The Barbican, MAC, Elbphilharmonic, Köln Philharmonic og flere. I tillegg til soloarbeidet er Kara-Lis en produktiv samarbeidspartner, og har nylig fullført nye bestillingsverk med Contemporaneous Ensemble, The Amsterdam Cello Octet, Ludens Choir, Actress, Caterina Barbieri og Lyra Pramuk, samtidig med at hun har vært på konsertturné med Big Thief, Floating Points og Caribou. De nye pianoverkene som presenteres på MUNCH ble skrevet i dyp konsentrasjon om vinteren, midt på natten, i et lite landlig studio i Valens, Canada. De er typiske for kunstnerens tilnærming til fantasien om en primitiv økologi og formale metaforer. Dette vil være første gang de presenteres for et livepublikum.
    
I perioden april-august 2024 blir Edvard Munchs kunst lydsatt av plateselskapet Smalltown Supersound gjennom konserter, bestillingsverk og en egen plate med samme navn som utstillingen Jordsvingninger. Utstillingen tar opp det kosmiske i Munchs kunstnerskap, en tematikk som nettopp har vært viktig gjennom Smalltown Supersounds musikalske historie.

Actress Photo: Iain Forbes  
Carmen Villain Photo: Signe Luksengard 
Kara-Lis Coverdale Photo: Adam Feingold