Laurel Halo + Bendik Giske + Eivind Lønning konsert

En trippelkonsert av dimensjoner

Dørene åpner: 19:00
Start: 19:30
18-årsgrense

Smalltown Supersound x MUNCH presenterer: 

LAUREL HALO PRES. ATLAS (W/ LEILA BORDREUIL)  
BENDIK GISKE  
EIVIND LØNNING   

Den fremragende norske trompetisten og komponisten Eivind Lønning har gjort seg internasjonalt bemerket med sitt unike klangrepertoir. I kveld åpner han trippelkonserten med verket «most, but potentially all» som han har komponert sammen med legende og bauta innen det eksperimentelle musikkmiljøet, nemlig Jim O’Rourke. Kunstnerisk medprodusent er Lasse Marhaug.  

Bendik Giske er en unik saksofonist som bruker sin egen kropp som et instrument på linje med saksofonen. Han er en virtuos utøver på hornet sitt, og bruker blant annet den krevende sirkelpust-teknikken. Men den andre delen av Giskes kunstnerskap er kroppen, og kroppens bevegelse og utfoldelse i rommet. Hans siste, selvtitulerte album er laget i samarbeid med den britiske elektronikaprodusenten Beatrice Dillon, og er et nedstrippet album der Giske har søkt seg fram mot en slags primitiv essens i sin egen musikk. For Giske er også queer-perspektivet viktig, både i musikkens nakenhet og åpenhet, og den kroppslige dimensjonen.  
 
Kvelden avsluttes med en helt spesiell opptreden fra Los Angeles-baserte Laurel Halo, som presenterer musikk fra sin siste skive, «Atlas». Laurel Halo, som er født i Detroit, har gjort seg bemerket både som musiker, komponist, produsent og DJ. Hennes musikalske virke strekker seg over, og forbi, mange sjangrer, men bindes allikevel sammen av en enestående kunstnerisk visjon. Hun har hentet inspirasjon fra klubbmusikk, pop og ambient, men også samtidsmusikk, og hun har samarbeidet med selveste John Cale, blant mange andre. Samarbeidet har også gått utenfor musikkken, i det hun har jobbet med kunstnere som Hanne Lippard, og tonesatt tekster av Ursula K. LeGuin. Kjønnsperspektiv, og kjønnsfluiditet, står sentralt i mye av arbeidet hennes. Hun har spilt på scener som Sydneys operahus, Londons South Bank, Kölnerfilharmonien og Montreaux Jazzfestival.  
 
Nå er Halo altså aktuell med albumet Atlas, som hun selv beskriver som en «ambient jazzcollage». Musikken er delvis orkestral, og med seg på albumet har hun gjester som Bendik Giske, Lucy Railton, James Underwood og Coby Sey. Dette er en av få konserter hun gir i Europa og USA. Med seg på scenen har hun den kritikerroste cellisten Leila Bordreuil. 
 
I perioden april-august 2024 blir Edvard Munchs kunst lydsatt av plateselskapet Smalltown Supersound gjennom konserter, bestillingsverk og en egen plate med samme navn som utstillingen Jordsvingninger. Utstillingen tar opp det kosmiske i Munchs kunstnerskap, en tematikk som nettopp har vært viktig gjennom Smalltown Supersounds musikalske historie.

Merknad: Jim O’Rourke vil ikke selv være tilstede for fremføringen av «most, but potentially all». 

Foto: Foto: Susanne Sundfør