Jordsvingninger: Ali Smith Samtale

Bli bedre kjent med den verdenskjente forfatteren Ali Smith, hennes forhold til Edvard Munchs kunst og hennes nyskrevne essay om den norske maleren

Dørene åpner: 13:00
Start: 14:00
Samtalen foregår på engelsk
Samtalen arrangeres i forbindelse med åpningen av utstillingen Jordsvingninger 27.04.2024 – 25.08.2024. Vi anbefaler publikum å se utstillingen før samtalen. 

Utstillingen Jordsvingninger er den første omfattende presentasjonen av Edvard Munchs naturmotiver og utfordrer mange eksisterende forestillinger om kunstnerskapet hans. Ali Smith har skrevet en personlig tekst til utstillingskatalogen, og denne danner utgangspunkt for en samtale med kurator for utstillingen, Trine Otte Bak Nielsen. Velkommen til en samtale om Munch, om skogen og stranden, og vår sameksistens med naturen og kunsten.   
 
Ali Smith ble født i Inverness i 1962. Hun har skrevet flere romaner og novellesamlinger, blant annet Levende bilder, Hotell Verden, Begge deler og kanskje den mest kjente Årstidskvartetten. Hun har blitt nominert til Booker-prisen fire ganger, og har vunnet Goldsmiths Prize, Orwell Prize, Costa Best Novel Award og Women’s Prize. Ali Smith bor i Cambridge. 
 
Trine Otte Bak Nielsen har en Cand. Philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Hun har vært ansatt ved Munchmuseet siden 2014, der hun har vært kurator for utstillinger som Goya og Munch. Moderne profetier (2023), Satyricon & Munch (2022), Uendelig (2021), Monumental (2021), Måneoppgang. Marlene Dumas & Edvard Munch (2018) og Vigeland+Munch. Bak mytene (2015).  
 
Om utstillingen:  
For Edvard Munch var naturen «det evig store riket hvorfra kunsten tar sin næring.» Denne utstillingen løfter frem naturens betydning i Munchs kunst, og de kraftfulle visuelle uttrykkene han utviklet for å skildre den. Gjennom åtte temarom får man se en stor variasjon av Munchs ulike tilnærminger til naturen. For ham var skogen og stranden mye mer enn bare en kulisse. 

Foto: Sarah Wood