Omvisning og malerverksted for medlem Frihetens former

Utforsk utstillingen med vår formidler for et unikt innblikk i utstillingen før du slipper kreativiteten fri på malerverksted!

Arrangement

Oppmøte i lobby

Sted: 3. etasje. Oppmøte i lobbyen minst 10 min i forkant 
Varighet: omvisning 45 min. og verksted 30 min.

Hvordan kaste følelser på et lerret? Kan selvportretter være abstrakte? Kan man danse et kunstverk? Og hvordan ser frihet egentlig ut? Dette er noen av spørsmålene vi utforsker på omvisning og som du får teste ut i praksis på malerverksted. Etter en introduksjon til utstillingen Frihetens former tar vi et dypdykk i utvalgte verk så du får mettet din nysgjerrighet. Vi utforsker hvordan kunstnere på tvers av Atlanterhavet bearbeidet krigen, som ga grobunn til en kunstretning der abstrakte former, nye metoder, ytringsfrihet og en ny frihetsfølelse står i fokus.

Vi inviterer medlemmer til å bli med på et utagerende, sosialt og lekent malerverksted, løst basert på tilnærmingene til de abstrakte ekspresjonistene. For dem var selve handlingen vel så viktig som det ferdige verket. Ved å improvisere seg fram til et mønster i takt med jazz-improvisasjoner kunne de gi uttrykk for nyvunnet frihet og skaperglede, eller få utløp for etterkrigstidens traumer og nagende bekymringer. Nå får du muligheten til å prøve denne malerstilen i praksis.

Praktisk info: Vi har sko-overtrekk og beskyttelsesdrakter, og bruker vannbasert maling. Vi anbefaler allikevel at du lar de nyeste hvite joggeskoene ligge hjemme denne dagen. Halve gruppen starter med omvisning mens den andre halvdelen begynner i malerverkstedet. 

Omvisningen er gratis og eksklusiv for medlem. 
Ikke medlem enda? Sjekk om medlemskap er noe for deg