Mellomspill – Anna Berg, Kristine Tjøgersen, Gerhard Stäbler

Mellom instrumentalmusikk, installasjon, musikkteater og improvisasjon – hva finner vi der?

Foto: Stefanie Walk

Dørene åpner 18:00
Arrangementsstart 19:00
Varighet ca 90 min
Sitteplasser

Anna Berg New Alcyone (2021) 
Rattlebelles (Ylva Bråten Rian & Nora Sjøgren, percussion) 
  
Kristine Tjøgersen Piano Piece (2020/21) 
Ellen Ugelvik, piano 
  
Gerhard Stäbler, verker 
Silje Aker Johnsen, soprano 
Victoria Johnson, fiolin 
Anders Kregnes Hansen, perkusjon 

Konsertserien PÅ! løfter frem samtidsmusikken og presenterer nykomponert musikk. 

New Alcyone for vibrafon og metallhylstre er komponert av Anna Berg, for gruppen Rattlebelles som består av Ylva Bråten Rian og Nora Sjøgren. 

Opptak av en granskog og dens beboere i Tjodalyng er inspirasjon for Piano Piece. Kristine Tjøgersen har prøvd å gjenskape og videreutvikle lyder fra insekter, fugler, blader og vann. Trær som knirker, og menneskets lyder i skogen oversettes til musikk. Resultatet er en kunstig skog som publikum kan oppholde seg i. Piano Piece er skrevet til pianisten Ellen Ugelvik og de ulike pianoteknikkene er utviklet i samarbeid med henne. 

Gerhard Stäbler (1949) er en av de mest fremtredende komponistene i sin generasjon. Stäbler er kanskje mest kjent for sine avantgardistiske sceneverk og sin kammermusikk. I løpet av de siste årene har han hatt flere prosjekter med de norske musikerne Silje Aker Johnsen, Victoria Johnson og Anders Kregnes Hansen. 

Sammen skaper de en konseptuell konsert der selveste skogen tramper i klaveret.   

I konsertserien PÅ! er det det samtidsmusikken og lydkunsten som står i sentrum. Konsertprogrammet løfter frem nye arbeider av samtidskomponister og utøvere, gjennom en rekke konserter hos MUNCH. Konsertserien gir publikum mulighet til å oppleve de fremste musikerne og ensemblene i sitt felt, og til å stifte bekjentskap med både nye og mer etablerte utøvere.  

Serien er produsert i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR Productions. PÅ! har mottatt støtte fra Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.