Portrettkonsert - Idin Samimi Mofakham

Musikk med røtter i persiske tradisjoner.

Foto: Martyna Kosecka

Dørene åpner 18:00 
Arrangementsstart 19:00  
Varighet ca 90 min
Sitteplasser

Idin Samimi Mofakham lager musikk som er dypt inspirert av den tradisjonelle musikken fra hjemlandet Iran. Gjennom en årrekke har han utviklet et eget musikalsk språk - basert på middelalder-musikkens bruk av renstemming og psykoakustikk. På kreative måter får arven fra middelalderens musikk tre frem i nye musikalske verk. 

Mofakham (f.1982) er medstifter og kunstnerisk leder av Spectro Centre for New Music, sammen med den polske komponisten og dirigenten Martyna Kosecka. Fra 2019 har han vært kunststipendiat ved Norges musikkhøgskole. 

I konsertserien PÅ! er det det samtidsmusikken og lydkunsten som står i sentrum. Konsertprogrammet løfter frem nye arbeider av samtidskomponister og utøvere, gjennom en rekke konserter hos MUNCH. Konsertserien gir publikum mulighet til å oppleve de fremste musikerne og ensemblene i sitt felt, og til å stifte bekjentskap med både nye og mer etablerte utøvere.  

Serien er produsert i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR Productions. PÅ! har mottatt støtte fra Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.