A far cry – Ensemble Ernst, Tanja Orning, Mark Adderley

Kollaps, tankestrømmer og en lydlig dyrehage.

Foto: Juliana Schütz

Dørene åpner 18:00
Arrangementsstart 19:00
Varigeht ca 90 min
Sitteplasser

Vi opplever dessverre midlertidige utfordringer med vår nettbaserte betalingsløsning. Det er fremdeles mulig å kjøpe billetter med vår fakturaløsing (som fungerer som Klarna) samt kjøpe billetter i døra.

Rune Rebne: Solosooaadee (2022)  
Nhi Phuong Do, fiolin  
 
Arnulf Herrmann: Fiktive Tänze (2008, Norgespremiere) 
Carola Bauckholt: Schlammflocke (2010)  
Mark Adderley: A Far Cry (cellokonsert) (2022, urfremføring)   
Tanja Orning, cello  
Ensemble Ernst  
Thomas Rimul, dirigent 

Ensemble Ernst og solister byr på verk av to tyske og to norske komponister, som med ulike tilnærminger utforsker, lytter og leker i sine stykker. I løpet av kveldens konsert får publikum høre lyder fra industrien og naturen, lyd som utforsker både det konstruerte og det organiske.  

Rune Rebne (f. 1961) har komponert Solosooaadee for fiolinisten Nhi Phuong Do. Rebne plasserer seg selv musikalsk i «den kubistiske perioden», med stykker som er kantete, rå og elegante.   

Den tyske komponisten Arnulf Herrmann (f. 1968) lager stykker som sjelden fremføres i Norge. I hans Fiktive Tänze møter vi repeterende lydlige mønstre som gradvis forstyrres og destabiliseres – til strukturen i musikken kollapser i siste sats. 

I Carola Bauckholts (f. 1959) Schlammflocke hører vi knirking, borring og skrapelyder. I bakgrunnen skaper en yrende summing av dyrelyder og kvitrende fugler følelsen av å være i en sonisk dyrehage. Det forsterker Bauckholts rykte som en av de mest originale stemmene i ny tysk musikk. 

Mark Adderley (f. 1960) komponerer ved hjelp av tankestrømmen, drevet av intuitive prosesser. Hans nye cellokonsert A Far Cry er skrevet for den profilerte samtidscellisten Tanya Orning.

I konsertserien PÅ! er det det samtidsmusikken og lydkunsten som står i sentrum. Konsertprogrammet løfter frem nye arbeider av samtidskomponister og utøvere, gjennom en rekke konserter hos MUNCH. Konsertserien gir publikum mulighet til å oppleve de fremste musikerne og ensemblene i sitt felt, og til å stifte bekjentskap med både nye og mer etablerte utøvere.  

Serien er produsert i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR Productions. PÅ! har mottatt støtte fra Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.