Kunstprat for medlem I villskapens øye

Bli med på kunstprat om utstillingen I villskapens øye. Hvor kommer denne tittelen fra? Hva er surrealisme og symbolisme? På hvilken måte var disse kunstbevegelsene banebrytende for sin tid? Og hva er egentlig koblingen til Munch?

Arrangement

Festsal

Møt kurator bak utstillingen, Lars Toft-Eriksen, i samtale med kunsthistoriker og konseptutvikler Nikita Mathias. Sammen tar de deg med på en reise gjennom surrealismens og symbolismens verden. I første del av samtalen vil du bli bedre kjent med kunstbevegelsene og tematikken til utstillingen der verkene utforsker psyken og ubevisste drifter og begjær. I den andre delen av samtalen går de inn på den kuratoriske prosessen bak utstillingen, hvordan den ble til og utfordringene de møtte på veien. Du får også vite mer om hvordan utstillingen bidrar inn i forskningsarbeidet på MUNCH.

Dette arrangementet er gratis og eksklusivt for våre medlemmer. Husk å hente ut inngangsbilletter til museet i tillegg, dersom du planlegger å besøke utstillingene før eller etter samtalen. 

Ikke medlem enda? Sjekk om medlemskap er noe for deg

Lars Toft-Eriksen er leder for program ved MUNCH og kurator for I villskapens øye. Han har en doktorgrad i kunsthistorie med Edvard Munch som tema og har forsket på skandinavisk surrealisme. 

Nikita Mathias er senior konseptutvikler på MUNCH, og utvikler utstillinger og digitale opplevelser for et bredt publikum. Han leder Publikumslaben, en tverrfaglig produksjonsmodell som skaper teknologibaserte opplevelser. Videre bidrar Mathias til museets strategiutvikling, forskning og generelle programmering. Hans akademiske bakgrunn er kunsthistorie, medievitenskap og estetikk, og hans doktorgradsdissertasjon om naturkatastrofers visuelle historie ble publisert ved Amsterdam University Press i 2020.