Máni – Benedicte Maurseth & Sarah-Jane Summers Konsert

Avantgarde møter folkemusikk: en lydlig reise til månen med Benedicte Maurseth og Sarah-Jane Summers.

Foto: Øystein Haara

rene åpner 18:00
Sitteplasser

Benedicte Maurseth – hardingfele 
Sarah-Jane Summers – fele 

De veletablerte felespillerne Benedicte Maurseth (prisvinner Nordic Music Prize 2022) og Sarah-Jane Summers samarbeider for første gang om verket Máni

Stykket Máni, som låner navn fra det norrøne ordet for måne, er en utforsking av klang og gjentagelse. Hardingfelens rike palett er det bærende elementet, i samspill med fiolinen. Rytmikk og gjentagende fraser vekker assosiasjoner til gangar, springar, skotske slow airs, amerikansk minimalisme og fri improvisert musikk. Stykket er tilegnet månens sterke gravitasjonskraft, som representerer den evige livssirkelen. Gjennom puls, rytme og fraser nærmer musikken seg det meditative og rituelle.  
 
Både Maurseth og Summers er kjent for sin dype forankring i skotske og norske folkemusikktradisjoner, kombinert med deres trang til å utforske å skape noe nytt.  Og, som folkemusikere alltid har gjort, henter de impulser fra sin egen samtid. Jazz, world-music, barokk- og samtidsmusikk er bare noen av sjangerne som påvirker musikken de lager.

Randiane Sandbor – lyskunst. Verket ble uroppført 9. april 2022 på Vossajazz.  

I konsertserien PÅ! er det det samtidsmusikken og lydkunsten som står i sentrum. Konsertprogrammet løfter frem nye arbeider av samtidskomponister og utøvere, gjennom en rekke konserter hos MUNCH. Konsertserien gir publikum mulighet til å oppleve de fremste musikerne og ensemblene i sitt felt, og til å stifte bekjentskap med både nye og mer etablerte utøvere.

Produsert i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR Productions. PÅ! har mottatt støtte fra Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.