Portrettkonsert – Harpreet Bansal

Fra indisk raga til nordisk melankoli med fiolinist Harpreet Bansal, Cikada og venner.

Foto: Anna Julia Granberg

Dørene åpner 18:00
Sitteplasser

Harpreet Bansal – fiolin 
Andreas Bratlie – perkusjon 
Vojtech Prochazka – piano 
Cikada strykekvartett 

Komponist og fiolinist Harpreet Bansal har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin personlige tolkning av raga-tradisjonen. Hun var den første noensinne som studerte indisk musikk på Musikkhøgskolen. I løpet av studiene fikk Bansal god kontakt med hovedstadens levende og unge miljø for jazz og alternativ folkemusikk. 

I musikken hennes finnes både de store, meditative lydlandskapene, lekenhet og improvisert spontanitet. Alt utført med svært høy presisjon. Kombinasjonen av indisk musikk- og familiebakgrunn og en norsk oppvekst har ført til en svært personlig tilnærming til den indiske musikkarven – som skinner gjennom i musikken hun lager.

I konsertserien PÅ! er det det samtidsmusikken og lydkunsten som står i sentrum. Konsertprogrammet løfter frem nye arbeider av samtidskomponister og utøvere, gjennom en rekke konserter hos MUNCH. Konsertserien gir publikum mulighet til å oppleve de fremste musikerne og ensemblene i sitt felt, og til å stifte bekjentskap med både nye og mer etablerte utøvere.

Produsert i samarbeid med Therese Birkelund Ulvo og UR Productions. PÅ! har mottatt støtte fra Komponistforeningen og Norsk Kulturråd.