Samarbeid med Smalltown Supersound

I forbindelse med utstillingen Jordsvingninger har MUNCH inngått et spesielt samarbeid med det norske plateselskapet Smalltown Supersound.

18 av labelens artister har komponert nye låter direkte inspirert av Edvard Munchs atmosfæriske landskap, organiske prosesser og kosmiske visjoner som vises i Jordsvingninger. Dobbelt-albumet med sjangrer fra eksperimentell elektronika, techno, ambient, jazz og impro lanseres samtidig med utstillingen. 
 
– Å få lydsette Munchs kosmiske arbeider er som en drøm for oss som label. Det kosmiske elementet har alltid vært sentralt i vår historie så det å fusjonere vår musikk med det kosmiske Munch er en stor ære, sier Joakim Haugland, labelsjef i Smalltown Supersound.  
 
– Det har vært viktig for oss med et samtidsperspektiv inn i utstillingen med disse to bestillingsverkene. Lost Girls er med å sette tonen med Join the Sound i det publikum trer inn i utstillingen, og Deathprod avslutter det hele med sitt monumentale verk Let Me Be Forever Animal i siste sal. Sammen er de med å binde utstillingen sammen, og løfter den inn i atmosfærer som gir oss nye innganger til Munchs verk, sier kurator Trine Otte Bak Nielsen. 
  
– Vi er utrolig stolte av vårt samarbeid Smalltown Supersound og utgivelsen av LP’en Jordsvingninger. Dette er et samarbeid som viser hvordan MUNCH gjennomfører prosjekter som man kanskje ikke hadde forventet seg av et kunstmuseum, i tillegg til en rekke konserter i samarbeid med Live-satsningen til MUNCH, sier Nielsen. 
 
Både norske og internasjonale artister er med på samlingen, noe som gjenspeiler mangfoldet i plateselskapets besetning: 
 
Actress Barker André Bratten Kara-Lis Coverdale Deathprod Bendik Giske Yoshinori Hayashi Arve Henriksen & Kjetil Husebø Anja Lauvdal Lindstrøm Lost Girls Eivind Lønning Lasse Marhaug Johanna Orellana Kelly Lee Owens Perila rRoxymore Carmen Villain