Fra testdagen til Hjernelabyrinten

Hjernelabyrinten

Inspirert av Munchs frie og utprøvende metoder, og hjernens kreative og logiske potensial, har vi skapt et omsluttende publikumsverksted til alle som liker å leke. I Hjernelabyrinten kan du skrive og tegne på vegger, utforske på egenhånd eller bare ta en pust i bakken.

Utstilling

9. etasje
05.02.2022 – 18.04.2022

Da Edvard Munch var liten gutt, brukte han en gang en kullbit til å tegne en stor tegning midt på det nyvaskede gulvet til tante Karen. I stedet for å bli møtt med skjenn, fikk han skryt for bildet han hadde laget. Med utgangspunkt i denne historien, har vi invitert kunstner Jennie Bringaker (f. 1978) til å skape et lekent og grenseoverskridende univers, som trekker publikum inn og oppfordrer til kreativ utfoldelse.

Hjernelabyrinten

Hjernelabyrinten er en stor og snirklete labyrint i brun, krøllet papp, som fyller en av de største salene i nye MUNCH i Bjørvika. Her kan du forsvinne inn, og blant annet skrive og tegne på veggene, utforske på egenhånd, krype inn i en mørk hule eller rett og slett ta en pust i bakken. Bare fantasien setter grenser! Installasjonen er inspirert av hjernen vår, men også av Munchs eksperimenterende arbeidsmetoder. Blant annet hadde Munch en stor og tung mappe han kalte «Kunnskapens tre», der han samlet og utforsket ideer, tekster, skisser og grafiske motiver – nesten som en slags hjerne utenfor hjernen.

Jennie Hagevik Bringaker (f. 1978) er en billedkunstner og scenograf som bor og jobber på Strømmen utenfor Oslo. Hun er utdannet ved Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold og Steinhardt ved New York University.  De to siste årene har hun fokusert på arbeid med figurativ skulptur og i den forbindelse hatt utstillinger ved Norsk Billedhoggerforening, Kunsthall Oslo, Tenthaus og Tegnetriennalen. Fra 2013 til 2018 drev hun performanceplattformen Trollkrem sammen med Tor Erik Bøe, som særlig huskes for prosjekter som «Soppen», «Trollkrem Fan poster series» og «Trollkrem Import».

Hjernelabyrinten er en del av formidlingsserien Kom tenk med oss!, en serie ambisiøse og omsluttende publikumsverksteder, hvor vi inviterer besøkende til å skape romlige opplevelser sammen med kunstnere, og oppfordrer til fri og fantasifull utfoldelse.  Prosjektene skal bestå av større installasjoner man kan tre inn i, som gir publikum anledning til å oppleve og utforske kunst på nye og overraskende måter. Tema for disse «gjør det selv»-rommene hentes fra Munchs produksjon og knyttes til relevant samfunnstematikk  Prosjektet er en del av museets arbeid med forskning på formidling.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer