Meriem Bennani

Party on the CAPS (2018–19)

I Bennanis fiktive dokumentar lander du på atlanterhavsøya CAPS, en transittsone der migranter som prøver å teleportere seg til USA har blitt sittende fast og oppholdt seg i to generasjoner. Turistguiden Fiona, en grønn krokodilleskikkelse, forteller at samfunnet har utviklet seg til å ha sin egen infrastruktur, logikk, valuta, mat og medier. Beboerne prøver å tilpasse seg limbotilværelsen på øya mens de holder på sine egne tradisjoner etter beste evne.

Meriem Bennani (f. 1988 Marokko, basert i New York, USA) jobber tverrfaglig med film, skulptur og installasjon. Hun undersøker forskjellige fenomener i samtiden, som kjønnsroller, fragmentert identitet og digitale teknologiers dominans. Ved å blande reality-TV-logikk og dokumentarisk sjargong med mobilopptak, animasjon og polert markedsestetikk utforsker Bennani yttergrensene av historiefortelling gjennom magisk realisme og humor.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer