MINIMUNCH på Ekely

MINIMUNCH: Ekely spesial

Ta med familien på en inspirerende dag i Edvard Munchs hage og atelier på Ekely i Oslo.

Arrangement

Ekely
22.08.2021 11:00-14:00
29.08.2021 11:00-14:00
05.09.2021 11:00-14:00
12.09.2021 11:00-14:00
19.09.2021 11:00-14:00

MINIMUNCH: Ekely spesial kan barna, ifølge med voksne, være med på en rekke spennende og morsomme aktiviteter i Edvard Munchs hage på Ekely.

Billetter finner du her

Billettsalg for august og september blir klart i juni.

Pris: 50,– pr. pers
Alder: passer best for barn fra 3 - 12 år.
Verkstedene passer best fra 4 - 12 år. 
Sted: Ekely, Jarlsborgveien 14

PROGRAM

Programmet starter med en familieomvisning ledet av en improvisasjons-skuespiller, der publikums innspill er med på å forme det som skjer. Omvisningen tar oss med rundt i hagen på Ekely, i Munchs mystiske og lekende ånd. Akkurat hvordan fortellingen utvikler seg, er det ingen som vet på forhånd. Impro-omvisningen er utviklet i samarbeid med Det Andre Teatret.

Etter omvisningen får barn og voksne delta på et spennende verksted ledet av en av kunstnerne Jorunn Hancke Øgstad, Sigve Knutson eller Helene Duckert, se mer informasjon om program for hver enkelt dato nedenfor.

MINIMUNCH på Ekely

I hagen på Ekely kan barn og voksne i tillegg få oppleve og være med å lage monstre. Kostymedesigner Fredrik Floen vil bruke trærne som kropper, og publikum inviteres til å være med å skape kostymene ved hjelp av nål, tråd, stoff og maling. Prosjektet vil med publikums hjelp utvikle seg fra dag til dag. Monstrene vil tilslutt flyttes inn i formidlingslokalene i det nye museet i Bjørvika.

5. juni blir det «maskefest» med kunstner Helene Duckert. Helene er inspirert av de mange maske-liknende ansiktene i Edvard Munchs kjente malerier som uttrykker dramatiske følelser. Hun tar også utgangspunkt i en tid med pandemi der alle plutselig må gå med masker, og spør seg om maskebruk fortsatt kommer til å være vanlig når pandemien er over. Håpet om at vi snart er over denne vanskelige tiden, synes hun kvalifiserer til en skikkelig «maskefest», der vi lager fargesprakende festmasker av kjedelige munnbind. 

6. juni blir det eksperimentelt malerverksted i Munchs ånd med kunstner Jorunn Hancke Øgstad. I uteatelieret der Munch selv sto og malte, skal det jobbes lag på lag med vann, tekstilfarge og sjablonger. Hver lille familiegruppe får et stort lerret til å eksperimentere på under Jorunns kyndige veiledning. I likhet med Munch kan vi glede oss over at vi ikke vet helt hvordan malingen og vannet oppfører seg. Helt til slutt blir maleriet et fargerikt festflagg til å leke videre med. 

Program og billettsalg for 22.08., 29.08., 05.09., 12.09. og 19.09. blir klart i løpet av juni. 

Vi oppfordrer våre besøkende til å gå eller sykle, da det er begrenset med muligheter for parkering. Ved ankomst med bil anbefales å parkere langs Gråbrødreveien nedenfor atelieret.

Arrangementet vil primært foregå utendørs. Ved regnvær vil tilbudet være redusert og for det meste foregå innendørs.

Smittevern: 

  • Vi oppfordrer våre besøkende til å følge generelle smittevernråd, hold én meters avstand og sørg for god håndhygiene. Desinfeksjonsmidler vil være lett tilgjengelig.
  • Alle besøkende må kjøpe billett på forhånd. Arrangementet har begrenset med plasser og deles inn i ulike tidsintervaller, for å sikre spredning av besøkende og god flyt. 
  • Deltakerne vil bli tildelt egen plass og få sin egen utstyrspakke. Utstyr vaskes mellom hvert bruk og aktivitetsområder rengjøres mellom hver seanse. Deltakerne oppfordrestil å begrense berøring av flater som ikke kan rengjøres, som trær og utebenker.
  • Det vil bli satt ut antibac til de besøkendes benyttelse. Det vil også bli gjort ekstra renhold der vi ser at det er behov.
  • Vi minner om at syke personer skal holde seg hjemme. Hvis du opplever symptomer under besøket ditt hos oss, skal du forlate arrangementet umiddelbart.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer