Eliane Radigue - Occam Ocean Konsert

Sofistikerte droner og toner fra en levende komponistlegende.

Arrangement

Toppsal
16.08.2022 21:00

Foto: Delphine Blast

Occam River II (for fiolin og cello) 
Occam River XXV (for bratsj og perkusjon) 
Occam Hexa IV (for fiolin, bratsj, cello, trompet og perkusjon)

Dørene åpner 20:00
Arrangementstart 21:00
Sitteplasser

Éliane Radigue (f. 1932) er en av våre viktigste komponister fra sin generasjon.  Hun er kjent for mange som en del av 1960-tallets «musique concrete»-bevegelse i Paris. Fra slutten av 1960-tallet og helt frem til 2002 har hun produsert ekstraordinære og innflytelsesrike stykker der elektronisk synthesizermusikk står sterkt. Inspirert av tibetansk buddhisme og meditasjon har hun utforsket droner og overtoner, som har resultert i musikk med en dyp følelsesmessig effekt.

I løpet av de siste årene har hun konsentrert seg om komposisjoner for musikere og akustiske instrumenter. Dette musikalske landskapet inneholder sonoriteten og klangen fra hennes tidligere musikalske arbeid, samtidig som musikken åpner seg opp i nye og spennende retninger.  Tre stykker fra Radigues Occam sin serie for akustiske instrumenter spilles for første gang i Norge denne kvelden. 
 
Stykkene er fremført av Silvia Tarozzi (fiolin), Deborah Walker (cello), Julia Eckhardt (bratsj), Nate Wooley (trompet) og Enrico Malatesta (perkusjon). 

Denne konserten presenteres av MUNCH i samarbeid med The Edition Festival for Other Music, Stockholm og nyMusikk.  

Bestillingsverket Hexa IV er laget med  støtte fra det svenske Kulturrådet. 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer