Premiere: Sex Judas feat. Ricky – The Book of Dreams / After Sex konsert

Er du klar for den store katastrofen? Øyeblikket der alt rakner?

Dørene åpner: 20:00
Start: 21:00
18-årsgrense

På sitt tredje album sklir Sex Judas feat. Ricky inn i et kjærlighetsbrudd av astronomiske proporsjoner. Bandets maskoter Sex Judas og Ricky, legemliggjort av kunstner Sindre Goksøyr, går fra hverandre og følelsene males utover det store lerretet. Gjennom et dobbelt album, får vi skildret et brudd i all sin hverdagslige uhygge. 
  
Men, hva foregår egentlig? Sex Judas feat. Ricky består av musikerne Tore Gjedrem (Ost&Kjex), Sidiki Camara (Sidiki Camara Group), Ivar Winther (Snuten), Tracee Meyn (3-11 Porter/King Midas/Ost&Kjex), Tore Brevik (Mungolian Jet Set), Kristian Edvardsen (Mungolian Jet Set) og Linn Nystadnes (Deathcrush), som utgjør et lite stjernelag fra Oslos musikalske undergrunn. Sammen spiller de en blanding av funk, disko, postpunk, tradisjonsmusikk fra Mali og elektronika som alltid beveger dansefoten.  
  
Denne konserten er en feiring av deres tredje album, som er en todelt musikalsk affære. I første del av skiva skildres Sex Judas’ versjon av bruddet i band-format, med musikk inspirert av det alternative 80-tallet. Tenk Grace Jones, Tom Tom Club, DAF, No Wave og reggae i en salig cocktail. 
  
I del to, som tar for seg makker Rickys bittersøte erfaringer har bandet laget sin mest eksperimentelle musikk til nå, i tett samarbeid med samtidskomponist Ole-Henrik Moe. Låtene som hviler på en seng av Ole-Henriks toner er flytende, vakker ambient. Med inspirasjon som strekker fra 30- og 40-talls filmmusikk, via norsk folkemusikk til Autechre og annen kontemporær elektronika.  
  
Konserten på MUNCH er til dags dato, bandet mest ambisiøse. Med seg på scenen har de Ole-Henrik Moe & Kari Rønnekleiv på stryk og vi får servert albumets to deler med en avslutning som vi håper danser seg inn i museets historie. 
 
Bli bedre kjent med bandet her.

Foto av Sindre Goksøyr