// AVLYST // I en hage av skrekk – Sara Stridsberg i samtale med Maria Kjos Fonn

Møt en av Nordens største forfattere i samtale om kunstens påvirkning på litteraturen.

Arrangementet er dessverre avlyst, på grunn av sykdom. De som har kjøpt billett vil få automatisk refusjon på sin konto innen en uke. 

«Jeg tror jeg har lært meg å skrive romaner av Tracey Emin eller Louise Bourgeois.»

Med dette utsagnet signaliserer Sara Stridsberg hvor stor betydning andre kunstformer har for hennes egen skrivning. Britiske Tracey Emin er blant kunstnerne Stridsberg setter aller høyest, og som hun har flettet inn referanser til i flere av sine utgivelser. I likhet med Emin er hun ikke redd for å utforske de mørke sidene ved kvinnelige erfaringer. På hvilken måte har Tracey Emin og det øvrige kunstfeltet formet Stridsbergs forfatterskap? Hva kan andre kunstformer bety for litteraturen – og lesingen?

Samtalen innledes av Kari J. Brandtzæg, kurator for den aktuelle utstillingen Tracey Emin / Edvard Munch – Sjelens ensomhet

Sara Stridsberg er en av våre fremste nordiske samtidsforfattere. Siden romandebuten i 2004 har hun gitt ut en rekke kritikerroste romaner, noveller og skuespill, deriblant Drømmefakultetet, Medealand og Kjærlighetens Antarktis, og har blant annet fått Nordisk Råds litteraturpris, Doblougprisen og Aftonbladets litteraturpris. 

Maria Kjos Fonn er forfatter av bøkene Dette har jeg aldri fortalt til noen (2014), Kinderwhore (2018) og Heroin chic (2020). Hun jobber frilans som skribent for blant annet Aftenposten og Morgenbladet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset og MUNCH.

Bildet: Sara Stridsberg (foto: Irmelie Krekin) og Maria Kjos Fonn (foto: Oda Berby)