Kjødets lyst og sjelens ensomhet – en samtale med Peder Kjøs og Hilde Østby

Forfatter Hilde Østby og psykolog Peder Kjøs møtes i en samtale om seksualitet, aldring og ensomhet, moderert av kurator Kari J. Brandtzæg.

Samtalen tar utgangspunkt i utstillingen Tracey Emin / Edvard Munch – Sjelens ensomhet. Utstillingens tema kretser rundt seksualitet, aldring og ensomhet, noen av vår tids siste tabuer.

Peder Kjøs utga i fjor boken Alene der han utforsker hvordan ensomhet påvirker oss i en tid der alt handler om å bli sett. Hilde Østby er i ferd med å avslutte boken Kart over ensomheten som undersøker hvorfor denne tilstanden øker blant unge mennesker. Spørsmålet er om ensomhet er en frigjørende, trist eller aggressiv tilstand?

Samtalen vil foregå på norsk. 

Psykolog Peder Kjøs er kjent fra NRK-dokumentaren Jeg mot meg og podcastene Hos Peder og God Bedring, og som spaltist i VG+. Han har skrevet flere bøker, sist Alene som kom ut i 2019.

Hilde Østby er idéhistoriker, kritiker og forfatter oversatt til 20 språk, som har skrevet bøker om kjærlighet, hukommelse og kreativitet. Hun kommer med en bok om ensomhet neste år.

Kari J. Brandtzæg er kurator av utstillingen Tracey Emin / Edvard Munch – Sjelens ensomhet.