Om kunst og ærlighet – en samtale mellom Tracey Emin og Kari J. Brandtzæg

I denne samtalen mellom Emin og kurator Kari J. Brandtzæg får vi høre mer om tankene og prosessen frem til ferdig utstilling, over fire år etter at de innledet sitt samarbeid.
Tracey Emin, I Am the Last of My Kind (2019). 182.3 × 120 cm.

Arrangement

Festsal
Utsolgt

Ensomhet, seksualitet og aldring er sentrale temaer i utstillingen Sjelens ensomhet – temaer som blir utforsket i kunsten til både Edvard Munch og Tracey Emin. De to er født med nøyaktig hundre års mellomrom, og angriper de tabubelagte temaene fra ulike kjønns- og tidsmessige ståsteder. 

Samtalen foregår på engelsk.

Det vil bli mulig å få signert boka som er laget til utstillingen etter samtalen. Bøker kan medbringes eller kjøpes i museumsbutikken.

Tracey Emin (f. 1963) bor og arbeider i London og Margate, der hun vokste opp. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd på slutten av 1990-tallet med en selvutleverende og ærlig kunst som favner en rekke medier, deriblant maleri, tegning, fotografi, film, tekst, skulptur, tekstil og neon. I 2007 representerte hun Storbritannia under den 52. Veneziabiennalen og i 2012 ble hun utnevnt til kommandør av Den britiske imperieorden for sitt bidrag til billedkunsten.

Kari J. Brandtzæg er konservator/kurator ved MUNCH. Hun har virket som kunsthistoriker og kurator ved flere sentrale kunstinstitusjoner i Norge, og ble i 2015 tildelt kunstkritikerprisen for utstillingen Krigens skygge. Politisk kunst i Norge 1914–2014. Fra 2009 til 2013 var Brandtzæg doktorgradsstipendiat ved Freie Universität, Berlin og Universitetet i Oslo. 

Se opptak fra samtalen

Opptak fra samtalen, som fant sted på MUNCH i Oslo den 31.10.21.