Permanent Collection av Manuel Pelmuș

Permanent Collection på MUNCH er et nytt verk av kunstneren Manuel Pelmuș, fremført av seks dansere.

Arrangement

6. etg
Gratis

I den spesialbygde salen viet Edvard Munchs monumentalverk, undersøker danserne forskjellige måter å vise kunst og bygge kunstsamlinger på. Hvem, og hva, får en permanent plass for å fortelle sin historie? Danserne gjenskaper kjente og mindre kjente kunstverk og kulturelle artefakter gjennom bevegelse og refererer særlig til de som handler om solidaritet og felleskap. Verket tar for seg konstruksjonen av det nye museet og de internasjonale bygningsarbeidernes skjulte historier; mennesker som ikke representeres eller feires av museet. Permanent Collection synliggjør historien rundt arbeidernes rettigheter. Verket inkorporerer den antifasistiske sangen «Bella Ciao», som i sin tid ble sunget av italienske kvinnelige sesongarbeidere. En sang som påkaller nedarvet motstand, og trass. Ved å bruke bevegelse som virkemiddel, stiller verket spørsmål rundt hvordan historier om solidaritet kan bli en permanent del av MUNCHS samling.

Sted: 6. etasje, i utstillingen Edvard Munch monumental

Gratis, med inngangsbillett til museet i aktuell periode.

Manuel Pelmuş ble født i București, Romania i 1974, og er doktorgradsstipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Permanent Collection. I 2012 mottok Pelmus Berlin Art Prize for performancekunst, og i 2013 representerte han Romania på Veneziabiennalen med et samarbeidsprosjekt med Alexandra Pirici. Verkene hans har blant annet blitt vist på Tate Modern, Centre Pompidou og Van Abbemuseum.

Permanent Collection på MUNCH er del av et pågående verk der Pelmuș utforsker mulighetene for performative permanente samlinger på museer. Tidligere versjoner av verket har blitt vist parallelt på Kunsthalle Wien og på Museum of Public Transportation i Timișoara.

  • Konsept:
    Manuel Pelmuș

    Utøvere:
    Ingunn Rimestad, Jens Trinidad, Ornilia Ubisse, Beniamin Boar, Elizabeth Ward, Manuel Pelmuș