Manuel Pelmuş – kunstnersamtale

Samtale mellom Sarah Lookofsky og kunstner Manuel Pelmuș om Permanent Collection, et pågående verk som utforsker mulighetene for performative permanente samlinger på museer.

Arrangement

Toppsal

Permanent Collection på MUNCH er et nytt verk av kunstneren Manuel Pelmuș, fremført av fem dansere. I den spesialbygde salen viet Edvard Munchs monumentalverk, undersøker danserne forskjellige måter å vise kunst og bygge kunstsamlinger på. Hvem, og hva, får en permanent plass for å fortelle sin historie? Danserne gjenskaper kjente og mindre kjente kunstverk gjennom bevegelse og refererer særlig til de som handler om solidaritet og felleskap. Ved å bruke bevegelse som virkemiddel, stiller verket spørsmål rundt hvordan historier om solidaritet kan bli en permanent del av MUNCHS samling.

Billetter til arrangementet er gratis, men man må ha kjøpt inngangsbillett til museet for å kunne delta. 

Samtalen foregår på engelsk.

Manuel Pelmuş ble født i București, Romania i 1974, og er doktorgradsstipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Permanent Collection. I 2012 mottok Pelmus Berlin Art Prize for performancekunst, og i 2013 representerte han Romania på Veneziabiennalen med et samarbeidsprosjekt med Alexandra Pirici. Verkene hans har blant annet blitt vist på Tate Modern, Centre Pompidou og Van Abbemuseum.

Sarah Lookofsky er dekan ved Kunstakademiet (KHiO).