Oslo Jazz Festival: Anthony Braxton - Diamond Curtain Wall Trio

En musikalsk revolusjonær.

Dørene åpner 18:00
Arrangementsstart 19:00
Aldersgrense: 18 år med vergeordning

En konsert fra den amerikanske komponisten og saksofonisten Anthony Braxton har vært etterlengtet, og nå får endelig publikum oppleve musikken hans i Oslo. I festsalen hos MUNCH, på nest siste dag av Oslo-jazz festival, går legenden på scenen.   
   
Anthony Braxton tar med seg prosjektet Diamond Curtain Wall Trio med portugisiske Susanna Santos Silva (trompet) og amerikanske Adam Matlock (trekkspill).  
   
Anthony Braxton er kjent som en ledende musiker, komponist og pedagog. En kreativ tenker og musiker, som blir omtalt som en radikal konseptualist. Han sammenlignes like gjerne med Stockhausen som med John Coltrane og Albert Ayler, og henter like mye inspirasjon fra klassisk, jazz og avant garde, som nord-amerikansk urfolksmusikk.  
   
På tross av navnet, så finnes det et fjerde medlem i Diamond Curtain Wall Trio. Programmeringsspråket og rammeverket SuperCollider. Her benytter han seg av SuperCollider i samspill og improvisasjon, sammen med Santos Silva, Matlock og seg selv. Resultatet er unektelig unikt, og MUNCH ser frem til å presentere konserten i  Festsalen.