Oslo Jazzfestival: Anja Lechner & François Couturier - Lontano

Duo-improvisasjoner fra den soniske grensesonen.

Foto: Makr Mushet

Doors open 18:00
Event start 19:00
Aldersgrense: 18 år med vergeordning

Med sitt nyeste prosjekt og album Lontano omfavner Anja Lechner og François Couturiers kjente melodier av Henri Dutilleux, Giya Kancheli, Anouar Brahem og andre. Stykkene gir duoen rom for musikalsk utforskning og personlige tolkninger. François Couturier har også komponert ny musikk spesielt for dette samarbeidet – og hans komposisjoner fungerer som en rød tråd i et lydlig landskap preget av improvisasjon og fri tolkning.  

Anja Lechner og François Couturiers musikalske samarbeid har tidligere gitt seg til kjenne gjennom konserter, og anerkjente innspillinger for ECM New Series - både i duoformat og med Tarkovsky Quartet.  

Anja Lechner har, i tillegg til sin klassiske utdannelse med lærere som Heinrich Schiff og Janos Starker, markert seg som en dyktig impromusiker. François Couturier er ansett som en ledende pianist, som arbeider i grenselandet mellom moderne jazz og moderne klassisk. Han har tilbrakt mange år med den tunisiske oud-mesteren Anouar Brahem, og har spilt med musikere som John McLaughlin, Louis Sclavis og Dominique Pifarély.