Hagelek på Ekely. Foto: Darja Olsevskaja © Munchmuseet

MINIMUNCH: Ekely spesial

Ta med familien på en inspirerende dag i Edvard Munchs hage og atelier på Ekely i Oslo.

Seks søndager på rad kan barna, ifølge med voksne, være med på en rekke spennende og morsomme aktiviteter i Edvard Munchs hage og atelier på Ekely.

Programmet består av et kunstnerledet verksted, der man enten kan male i stort format, bygge drager eller lage sin egen marionettedukke eller kjepphest (se datoer for de ulike verkstedene lengre ned). I tillegg kan barna hver søndag slå seg løs med vann og pensel og male på de store lerretene som er spent opp mellom trærne. Gjennom snodige og underfundige scenografielementer i hagen, kan barn og voksne få øyne på detaljer de kanskje ellers ville oversett.

Billetter finner du her.

Pris: 25,– pr. pers
Alder: passer best for barn fra 2 - 10 år
Sted: Ekely, Jarlsborgveien 14

Vi oppfordrer våre besøkende til å gå eller sykle, da det er begrenset med muligheter for parkering. Ved ankomst med bil anbefales å parkere langs Gråbrødreveien nedenfor atelieret.

Arrangementet vil primært foregå utendørs. Ved regnvær vil tilbudet være redusert og for det meste foregå innendørs.

PROGRAM

16. og 23. august får verkstedsdeltakerne lage og dekorere og sine egne drager sammen med verdensmester i drageflyvning Ajaz Haq. Dragene lages av avis- og silkepapir, og barna får ta med sin egen drage hjem.

30. august og 20. september ledes verkstedet av billedkunstner Christian Tony Norum. Deltakerne vil få jobbe med store malerier på vegg, og teste ut ulike måter å påføre malingen på – for eksempel skraping, sandpapir og collage. Inspirasjon henter vi fra Munchs hage.

6. og 13. september vil scenograf, illustratør og kunstner Marte Ekhougen lage marionetter og kjepphester sammen med barna. Inspirasjonen henter vi fra Munchs morsomme fortellinger og skisser som kommenterer naboen Gunneruds mannevonde hund. Dukkene kan vi spille med, og kjepphestene prøverir vi i hagen, før de blir med deltakerne hjem.

Hver søndag får barna oppdage og utforske de scenografiske elementer som plassert ut i hagen for å forundre og aktivere sansene til publikum. Elementene er utviklet av scenograf Camilla Wexels Riser. Kanskje inspirerer elementene til å bruke hagen som en scene eller et lerret? Kanskje inspirerer de deg til å fantasere videre med skisseark og kullstifter? 

Smittevern: 

  • Vi oppfordrer våre besøkende til å følge generelle smittevernråd, hold én meters avstand og sørg for god håndhygiene. Desinfeksjonsmidler vil være lett tilgjengelig.
  • Alle besøkende må kjøpe billett på forhånd. Arrangementet har begrenset med plasser og deles inn i ulike tidsintervaller, for å sikre spredning av besøkende og god flyt. 
  • Deltakerne vil bli tildelt egen plass og få sin egen utstyrspakke. Utstyr vaskes mellom hvert bruk og aktivitetsområder rengjøres mellom hver seanse. Deltakerne oppfordrestil å begrense berøring av flater som ikke kan rengjøres, som trær og utebenker.
  • Det vil bli satt ut antibac til de besøkendes benyttelse. Det vil også bli gjort ekstra renhold der vi ser at det er behov.
  • Vi minner om at syke personer skal holde seg hjemme. Hvis du opplever symptomer under besøket ditt hos oss, skal du forlate arrangementet umiddelbart.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer