Det enkle og det monumentale: Konsert med Jenny Hval

«Sometimes art is more real, more evil, just lonelier, just so lonely.» Bli med inn i Jenny Hvals mangslungne musikalske univers.

Foto: Jenny Berger Myhre

Dørene åpner kl  20:00
Konsertstart kl 21:00 

Hval kommer til MUNCH, og med seg har hun ny musikk fra albumet Classic Objects – som for første gang skal spilles for publikum.

Albumet er som et personlig kart, med stier som tar lytteren med tilbake i tid: til offentlige plasser, tomme puber og umulige steder der drømmer, hallusinasjoner og kunst kan oppstå. Det er et album som ønsker å utforske møtet mellom det tunge og det enkle, og Hval beskriver platen som sin egen versjon av pop-musikken.

Hval fremfører også et nytt musikalsk verk – som går i direkte samtale med utstillingen Edvard Munch monumental. En utstilling som viser Edvard Munchs største verker. Hvals respons kommer i form av sangen The Glowing Room, laget for utstillingens audioguide. Sangen tar lytteren med på en reise gjennom tid og rom – og lar publikum oppleve kunsten i en ny kontekst.

Jenny Hval er en Oslo-basert musiker, komponist og forfatter. «Tverrfaglig» og «grenseoverskridende» er ord som ofte brukes for å beskrive kunsten hennes. I kunsten hennes er forskjellige uttrykksmåter sømløst sammenvevde: det musikalske, det litterære, det visuelle og det performative.